Használhatom a második nevem?
A keresztnevem Ágnes és a második nevem Kata (nem Katalin, hanem Kata).
A második nevem tetszik,de a keresztnevem egy kicsitsem, mert szerinten nem illik hozzám. Megmondhatom az ismerőseimnek,hogy Katának szólítsanak? Ha új emberekkel ismerkedek meg akkor mondhatom,hogy Kata vagyok? Ciki,ha kiderül,hogy Ágnesnek hívnak és a Kata csak a második nevem?
L/14
Én is gondoltam arra,hogy használhatom, csak eddig valahogy nem mertem. XD
Igen, rajta van a személyimen is és a névsorba is úgy vagyok beírva. :P
Miért ne használhatnád?
Ez a neved.
Az részlet kérdés hogy csak a második neved.
Egyeseket meg olyan becenéven szólítanak, amihez a nevüknek semmi köze.
Egyis ismerősömet pl. mindenki Katonának szólította. Nem részletezem miért és a valódi nevét sem szeretném elárulni, de semmi köze hozzá.
Annak hívatod magad, aminek akarod. Ha Pucimacinak akarod magadat hivatni, bemutatkozhatsz úgy is. Bár akkor előnyösebb elmondanod a valódi neved is és aztán hozzátenni, hogy de szólítsatok ennek és ennek.
Csak rajtad áll.
Max. hivatalos helyen akkor is használd az eredeti és teljes neved!
És mi az a név?
Valami becenév?
Vagy csak egyszerűen ez a név tetszik (a sajátod meg nem)?
Az osztályomban volt egy Bernadett meg egy Bernadett Aliz.
A 2. lány éppen ezért az Alizt használta. (Oviba és ált.isk. is együtt jártak)
És mi az a név?
Valami becenév?
Vagy csak egyszerűen ez a név tetszik (a sajátod meg nem)?
Anya keresztneve. A szüleim nem akartak nekem két keresztnevet adni, mert azt hosszú leírni, meg nemtom mégmi bajuk volt vele, de nekem nem tetszik a sajátom, úgyhogy anyáét használom, mert az jobb :D Kiskorom óta mindenki úgy ismer.
mond meg mind a két nevedet, de emeld ki, hogy te jobban szereted a katát. ennyi
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!