Mióta lehet 12-es filmekben, napközben vagy főműsoridőben káromkodni, meg gyerekműsorokban?
Az egy dolog, hogy káromkodnak, az én általános iskolai osztályomban is volt egy korszak felsőben, de nem a tévéből szedtük, és miért is kell ráerősítenie a tv-nek?
De a kérdésem nem is erre vonatkozott, kedves első, hanem arra, hogy a korhatárokat másképp határozzák meg egy ideje, és nem tudom, mióta.
Szerintem a tv nem erősít rá semmire. Ha valaki nem szeretne káromkodni, mert nem tartja megfelelő útnak a gondolatai közléséhez, az nem is fog.
És fordítva is igaz.
Hát, akkor csak nekem furcsa vagy zavaró... Jó tudni. Ezeknek a stilisztikai szempontú szerepét sem értem... Miért nem lehet másképp megfogalmazni?
Kics*sztél velem = kiszúrtál velem
sz*r = értelemtől függően kaki vagy rossz
Bár a k*rvát nem említette egyikőtök sem, pedig tulajdonképpen ez talán a legérthetetlenebb...
A Pom pom meséinek, Mézga Gézának, de akár újabbat említve a Franklin alkotóinak sem kellett ezekhez a szavakhoz nyúlnia a megfelelő kifejezéshez gyerekmeséről szólva.
Azt el tudom fogadni, hogy nem gyerekműsorba bele-belecsúsznak ilyenek, azt valóban kiszűrheti könnyebben a szülő.
Köszönöm a válaszaitokat, azoknak is, akikkel egyetértek (pl. az utcán rosszabbat is hallhat, stb.), meg azoknak is, akikkel nem, hiszen a véleményekre voltam kíváncsi, elfogadom mindenkiét! :) Megy a zöld kéz mindenkinek! :)
A linkért külön köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!