Mi történne akkor, ha minden autós, aki megteheti átülne kerékpárra?
Akkor végre megértenék, milyen b*zi dolog fél méterre elhúzni 120-szal a bringás mellett, és rájönne milyen sz@r érzés majdnem árokba borulni a huzattól, amit csapott, valamint megtanulná, mire figyeljen oda biciklissel kapcsolatban, ha autót vezet.
Másfelől valószínűleg azonnal vissza is ülne a volán mögé, mert hiába teheti meg, fel fogja törni a hátsófelét a nyereg (akár milyet vesz), el fog fáradni és le fog izzadni, amit a mai emberek nem szeretnek...
Harmadrészt pedig, ha komoly lenne a dolog, az előtte szólóhoz csatlakoznék, az emberek egészségesebbek lennének (de legalább megelőznének sok betegséget és bajt), nagyobb figyelmet kapna a kerékpáros társadalom és közlekedhetőbbé válnának az utak, így még több biciklis menne ki két keréken és nem négyen.
Igen, decemberben hóesésben. Azaz véglegesen...
Mondtam, hogy komolyan gondolom!
Hát, én idén hetedszerre bicóztam körbe a Balatont, és amikor hazajöttem teljesen ki voltam akadva, hogy a MÜPÁ-tól nem tudtam eljutni rendesen a Nyugati-ig. Az út szélén nem akartam menni, mert majdnem nekem jöttek, a járdán hiába csengettem, megfordultak, és leszarták a fejemet! Ha lenne normális bicóút, én tuti azt választanám! És szerintem mások is, ha le lehetne tenni valahova a bicókat...
Az is egy megoldás lenne, ha parkolókat építenének a külvárosokba, hogy az emberek inkább a tömegközlekedést válasszák! A kocsikat inkább ki kéne vezetni a forgalmat, mint be!
Hát kedves utolsó előtti!
Pont az ilyen "toleráns" autósok miatt van ez a vélemény... hogy igazán megtudhatnátok milyen amikor nulloldaltávolsággal száguldanak el melletted....a biciklizés sztem egy jó közlekedési mód, cska az emberek 70%a lusta ehhez.... pedig sztem a fővárosba még könnyebben is lehetne azzal közlekedni...csak sokan ugy vannak hogy nemáá, hideg van, ki nem szállok az autóból... érdekes hogy apáink, dédapáink is átélték azokat a korokat amikor még fele ennyi autó se volt és mégis eljutottka odahova kellett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!