Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Illik ilyenkor köszönni?

Illik ilyenkor köszönni?

Figyelt kérdés
Ha egy ismerős nekem háttal állva beszélget, számomra ismeretlenekkel és én elmegyek mögötte, akkor rá kellene ordítanom, aztán vagy észrevesz, vagy nem? Vagy ilyenkor nem illetlenség, ha nem köszönök? Mert a héten az egyik kolléganőmmel voltam ilyen helyzetben (mi mentünk el az ismerős mögött, aki beszélgetett) és mi sem tudtuk mit tegyünk. Aztán eszembe jutott, hogy ez mindennapos dolog, szóval van valakinek ötlete, hogy kell ilyenkor legközelebb reagálni?
2013. nov. 23. 20:04
 1/8 anonim ***** válasza:

attól függ, milyen közeli ismerős

mert pl ha súrolja a barát kategóriát finoman meglehet érinteni a vállát, sziázni és nem zavarni

de ha egy kollega, vagy amolyan "hideg"ismerős, simán el lehet menni mögötte

2013. nov. 23. 20:10
 2/8 anonim ***** válasza:
Köszönni csak a budin illetlenség.
2013. nov. 23. 20:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Nos ez csak egy ötlet: másnap odamész hozzá, és bocsánatot kérsz. Bocsánat, de nem akartam köszönéssel zavarni. Mellesleg,ha szemben állsz az ismerőssel, nyugodtam egy néma fejbiccentéssel is köszönhetsz.
2013. nov. 23. 20:12
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A pontosítás kedvéért, egyikünknek sem volt közeli ismerőse, szóval nem voltunk vele olyan viszonyban, hogy odamenjünk sziázni, meg a vállát kocogtatni stb... És végül arra jutottunk, hogy azért nem szólunk közbe, mert mivel háttal állt, valószínűleg amúgy sem vette volna észre, hiába köszöngetünk neki hangosan és az a tapasztalatunk, hogy sok kolléga hasonló helyzetben vissza sem szokott köszönni, akkor sem, ha szemben áll velünk (ha beszélget vkivel és úgy köszönünk rá).
2013. nov. 23. 20:32
 5/8 A kérdező kommentje:
És nehezen mennénk oda hozzá másnap, mert ritkán találkozunk vele.
2013. nov. 23. 20:33
 6/8 anonim ***** válasza:

> rá kellene ordítanom...

Nem kell ordítani, félbe se kell szakítani, nem kell megkopogtatni a vállát se. Csak egyszerűen normálisan kell köszönni...

Ugyanis köszönni kell. Normális hangon. Aki akarja, meghallja. És nem kerül semmibe sem, ha elmerül a beszélgetésbe és nem hallja meg.

Az is előfordulhat, hogy fojtott hangon éppen azt mondja a beszélgetőtársának: figyu, pont most megy el két kedves csaj a részlegünkről, mit szólsz hozzájuk ?

Ezért kell tudni viselkedni és ott is az 1. szabály: köszönni kell !

2013. nov. 23. 21:11
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat utolsó, de azért akkora zajban, amekkora volt, igenis ordítanom kellett volna, mert HÁTTAL állt és bizony nem hallotta volna meg, ha normál hangerőn köszöngetek neki, mikor oda sem figyelt.
2013. nov. 24. 12:41
 8/8 A kérdező kommentje:
És azt sem mondhatta, hogy figyu, ott megy az a két kedves csaj a részlegről, mert 1. nem látott minket, 2. nem egy munkahelyen dolgozunk vele.
2013. nov. 24. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!