Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Véletlenül "viszlát"tal...

Véletlenül "viszlát"tal köszöntem egy vak ismerősömnek. Ez sértő?

Figyelt kérdés
2013. nov. 13. 19:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem a legudvariasabb, az biztos. Viszont nekem egyszer egy vak ember köszönt "viszontlátás"-sal, én meg meglepettségemben ugyanígy köszöntem vissza. Ez nehéz kérdés, mert kevés elköszönésforma van. Talán még a "minden jót", bár ha önző vagy, akkor ez is ugrik.
2013. nov. 13. 19:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A "viszhall" sem jobb ha személyesen találkoztatok. Amúgy ebben van egy kis remény, hátha legközelebb látni is fog.
2013. nov. 13. 19:18
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha én valami fogyatékossággal élnék, biztosan nagyon zavarna ha az emberek ezt túlságosan is figyelembe véve viselkednének velem. Szerintem sokkal emberibb, mikor ugyanúgy beszélsz egy fogyatékkal élővel mint azzal aki teljes életet élhet. Szerintem nem, hogy nem sértetted meg, de valószínűleg fel sem tűnt neki, ha én vak lennék még biztosan örülnék is ennek hogy ugyanúgy viselkedsz velem mint mással.
2013. nov. 13. 19:23
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

-Szia kígyó! Bocs hogy a múltkor csúfoltalak, amiért nincs lábad...

- Semmi baj!

- Biztos?

- Persze!

- Akkor kezet rá!

2013. nov. 13. 19:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, semmi sértő nincs abban, ha úgy búcsúzol egy vak embertől: viszontlátásra. Ők is így köszönnek, az viszont nagyon gáz lenne, ha azt mondanád, viszont hallásra!

Sok vak embert ismerek, nem akadna fent ezen egyikük sem.

2013. nov. 13. 19:36
 6/8 Pietrosol ***** válasza:
100%

Szia!

Ez habitus kérdése.

Egyszer egy ismeretlen vak srácot kísértem át a zebrán és közben megkérdeztem tőle, hogy nem látott-e a környéken egy háztartási boltot. Nevetve felém fordult és megkérdezte, hogy teljesen hülye vagyok-e. Aztán elmesélte, hogy nemrég kapott az egyik cimborájától egy sms-t. Mindketten jót röhögtünk és elköszöntünk egymástól.

2013. nov. 13. 19:55
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem, szerintem csak az veszi sértésnek, aki nagyon magába forduló, és ilyen hülyeségeken rágcsálódik.

Jobb a spontán nonszensz, mint valami szokatlan, de értelmét tekintve korrekt műelköszönés...

Amúgy nemrég én is gondolkodtam ilyesmin... Egy erőszakos telefonos értékesítő hívott már sokadszor. Kértem már, hogy töröljön a nyilvántartásából, de nem teszi, folyton újra hív. Legutóbb is mondtam neki, hogy nem veszek semmit, töröljön már, viszonthallásra!

Na és miután letettem, jöttem rá, hogy épp a viszonthallás nem kéne... :)

2013. nov. 13. 19:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyébként nyugodtan lehet sms-t küldeni vak embereknek is.
2013. nov. 14. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!