Véletlenül "viszlát"tal köszöntem egy vak ismerősömnek. Ez sértő?
-Szia kígyó! Bocs hogy a múltkor csúfoltalak, amiért nincs lábad...
- Semmi baj!
- Biztos?
- Persze!
- Akkor kezet rá!
Hidd el, semmi sértő nincs abban, ha úgy búcsúzol egy vak embertől: viszontlátásra. Ők is így köszönnek, az viszont nagyon gáz lenne, ha azt mondanád, viszont hallásra!
Sok vak embert ismerek, nem akadna fent ezen egyikük sem.
Szia!
Ez habitus kérdése.
Egyszer egy ismeretlen vak srácot kísértem át a zebrán és közben megkérdeztem tőle, hogy nem látott-e a környéken egy háztartási boltot. Nevetve felém fordult és megkérdezte, hogy teljesen hülye vagyok-e. Aztán elmesélte, hogy nemrég kapott az egyik cimborájától egy sms-t. Mindketten jót röhögtünk és elköszöntünk egymástól.
Nem, szerintem csak az veszi sértésnek, aki nagyon magába forduló, és ilyen hülyeségeken rágcsálódik.
Jobb a spontán nonszensz, mint valami szokatlan, de értelmét tekintve korrekt műelköszönés...
Amúgy nemrég én is gondolkodtam ilyesmin... Egy erőszakos telefonos értékesítő hívott már sokadszor. Kértem már, hogy töröljön a nyilvántartásából, de nem teszi, folyton újra hív. Legutóbb is mondtam neki, hogy nem veszek semmit, töröljön már, viszonthallásra!
Na és miután letettem, jöttem rá, hogy épp a viszonthallás nem kéne... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!