Mi a véleményetek arról, hogy egyre több helyen tegezik le spontán a felnőtt embereket is, pl. a boltokban, éttermekben, stb? (Bővebben lent)
Engem igazából nem zavar, de tudom, hogy vannak, akiket igen (31 vagyok). Pl. a Tescóban, a gyorséttermekben szinte mindig.
Legutóbb egy hajvágószalonon lepődtem meg ebből a szempontból, mikor a 35-40 körüli recepciós nő spontán letegezett, a fodrász se tett másként.
Ezeken kívül orvosnál is előfordult már többször, hogy az asszisztens vagy ápolónő letegezett, pedig ott aztán igazán nem szokás ez.
Sajnos, ma nagyon kevesen ismerik és tartják be az illemszabályokat.
Én ilyenkor megszoktam jegyezni, hogy nem kisgyerek vagyok, akit letegezhetnek.
Egyszer már én is megkérdeztem valami hasonlót itt. A végeredmény az volt, hogy aki tegeződik az barátságos, aki magázódik az elutasító!
Sajnos mostanában ez a divat! Én már 45 felett vagyok és ki szoktam akadni, amikor egy 18-19 éves lányka helló-val köszön. Én amúgy is szemét szoktam lenni, mert az ilyen férfiakat Balázsnak, a lányokat Mónikának szólítom!
De sajnos még 60 év körüli asszonyok is rákaptak erre a stílusra.
Én hülyeségnek tartom ezt.
Tegezve is lehet vki illedelmes míg magázva is elküldhet a francba. Minek törvényeskedni?
Igen erre én is azt szoktam mondani hogy tegezve is meglehet adni a tiszteletet és magázva is ellehet küldeni valakit melegebb éghajlatra.
Én nem is szeretek magázódni.Komolyan olyannal akivel nem tudok tegeződni, nem szeretek beszélni, mert egyszerűen nem jönnek úgy a számra a szavak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!