Ha magázódunk egy nálam idősebb hölggyel (férfi vagyok), de szeretném, ha legalább ő tegezne engem, tehetek valamit, amivel az etikett szabályain belül ezt az igényemet a tudomására hozom?
Első: az az, amit biztosan nem tehet meg az etikett szerint.
-------
Semmit, ez az ő döntése lehet csak.
véleményem szerint 5 év még belefér a tegeződés témakörébe mert egy korosztály egy 60 meg egy 65 éves
Amennyiben baráti vagy közeli a viszony akkor pedig fel lehet ajánlani a tegeződést
Öt év nem olyan nagy korkülönbség, szóval csak őt hoznád kényelmetlen helyzetbe. Lehet hogy az etikett megengedi, de szerintem nem kellene. (Olyat pláne nem mondunk egy nőnek, hogy "a fia lehetnék". :D)
Áthidaló megoldás, hogy ha XY úrnak szólított, akkor megkéred, szólítson a keresztneveden. Pl: "Kérem, szólítson Jenőnek." Ez egyfajta jelzés, hogy ajánlja fel a tegezést. De ha nem ajánlja fel, akkor ne erőltesd, mert ugyanahhoz a generációhoz tartoztok, a felemás tegezés/magázás nagyon kínos lenne neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!