Melyik az illendő? Letegezni alapból azt aki sokkal fiatalabb, mint én vagy magázni?
Figyelt kérdés
34 leszek,de sok helyen engem is magáznak akik nem ismernek pl:benzinkútnál,boltban,hivatalos helyen,buszon diákok s.t.b. pedig sokak szerint jól tartom magam.Volt mikor a futárnak sziát köszöntem,és ő jó napot-ot,mert hasonló korúnak láttam.Nekem,hogy illendő?2013. nov. 3. 19:53
1/3 Mirk válasza:
A magázás tiszteletteljes megszólítás minden esetben, ha tegezel akkor már feltételezed, hogy a másik ember rangban(társadalmilag) alattad áll.
Én például nem szeretem, ha csak úgy letegeznek.
2/3 anonim válasza:
Szerintem ha látod,hogy 20 évnél biztos,hogy fiatalabbak,akkor szerintem nyugodtan letegezheted őket.
Meg szerintem a szituáció is segít abban,hogy tegezel,vagy magázol.
Én 15 éves létemre,ha vásárolni megyek anyummal mindenkinek jó napot kívánokkal szoktam köszönni,de sokszor az is előfordul,hogy a huszonévesek letegezik anyumat(őt ez nem zavarja,de szerintem van,akit igen).
3/3 anonim válasza:
Én azért nem szoktam kapásból tegezni azt, aki jóval fiatalabb, mert nem biztos, hogy veszi a lapot, hogy ezzel felhatalmaztad, hogy visszategezzen. Attól meg rosszul vagyok, ha ő magáz, én meg tegezem. Inkább alapban magázom, aztán, ha úgy látom jónak, megemlítem, hogy felőlem tegeződhetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!