Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha valakinek a száját is...

Ha valakinek a száját is nézem mikor beszél és nem csak a szemébe nézek az sértő hogy ha észreveszi?

Figyelt kérdés
2008. júl. 5. 21:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem. A Testbeszéd c. könyv írója szerint minél közelebbi kapcsolatban vagyunk valakivel, annál nagyobb területet fogunk be a szemünkkel belőle.

A "hivatalos" nézés az, amikor egy képzeletbeli háromszöget nézel, melynek csúcsai a két szem és a homlok közepe kb.

Bizalmasabb a viszony, ha ennek a háromszögnek a harmadik csúcsa a száj vagy az áll környékén van.

Ha pedig egészen meghitt a szituáció, akkor a derékon vagy még lejjebb van a harmadik pont, tehát az egész felsőtestét "befogod", vagy ezen a területen mozog a tekinteted. :)

Úgyhogy semmiképp sem sértő, ha nem csak a szemébe meredsz a partnerednek.

2008. júl. 5. 22:30
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előttem szólóhoz!

mellesleg szívből ajánlom a könyvet, Alan Pease írta és nagyon olvasmányos! :)

2008. júl. 6. 20:20
 3/6 anonim ***** válasza:
77%
Engem zavar, ha a számat nézik, miközbe beszélek vkihez! Olyan érzésem van, mintha a fogaimat venné szemügyre... Szerintem mit ír ez a könyv, a legtöbb embernek nem ez ugrik be a konkrét szituációba :S
2008. júl. 11. 20:21
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

ha hivatalos a dolog, vagy nem ismered annyira az illetőt, akkor mindenképpen zavaró. ilyen esetben a folyamatos szemkontaktussal tiszteletet és magabiztosságot ébreszthetsz.

ha viszont közeli barát, ismerős, akkor csatlakozom az előttem szólókhoz.

2008. júl. 11. 21:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát engem nagyon közeli baráttól is zavar, ha a számra néz, miközben beszélek, vagy oda tekintget. Akkor minél hamarabb próbálom befejezni a beszédet, mert rossz érzés, hogy a számat nézi. Mintha süket lenne, és szájról akarna olvasni...........
2010. máj. 26. 21:26
 6/6 anonim válasza:
Ha valami nincs rendben a szája körül,akkor zavaró.Például ha herpesze van,feltűnően rondák a fogai stb.:D
2010. nov. 13. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!