Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Meghalt valakinek valakije,...

Meghalt valakinek valakije, mi a teendő?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy mindenki csak annyit mond hogy részvétem, meg hogy nem tudom mit lehet ilyenkor mondani. Van valami értelmes mondanivaló, vagy tanács?
2013. szept. 23. 13:41
 1/2 Kései Sirató ***** válasza:

HA hiszel a feltámadásban, akkor arró lehet még beszélni, hogy elhunyt szeretteinkkel újra találkozunk.

Lehet még sok erőt kívánni, vagy felajánlani a segítséged a temetés körüli teendőknél.

2013. szept. 23. 14:11
 2/2 A kérdező kommentje:

Hát, de nem olyan a viszony a legtöbb esetben hogy felajánljam, de azért nem rossz ötlet.

Sok erőt kívánni, ez nagyon jó ötlet.

Ja, a feltámadásban nem hiszek, de abban meg igen hogy nincs vége a halállal, utána jön csak az igazi élet. Mint amikor a kisbaba kibújik az anyuci pocijából: ott benn meleg van, van kaja, védelem, boldog, nem gondolná hogy valójában milyen is a világ. Na, ilyen lesz a halál után hitem szerint. Na de ezt nem mindenki osztja.

Mondjuk ha tudom róla hogy monoteista, mint én, az már önmagában lehet vigasz. Ez az egyetlen vigasz az életben, és csak ez tehet boldoggá. Pénz kapcsolatok, siker, egészség... Egyiktől sem lesz maradéktalanul boldog az ember. Az IGAZI, erős, megingathatatlan hit tehet csak maradéktalanul boldoggá, szerintem alig van olyan aki ezt megtapasztalja, hát én sem vagyok köztük.

Na de most nem filozófiai értekezést akarok írni. :D

De tényleg, olyan idegesítő, hogy tippet kapjak néztem filmet, amiben meghal valaki, és ott is csak annyit mondanak hogy részvétem, sajnálom, sablonszövegeket, ami gyakran nem jelent sokat, csak amikor tényleg komolyan gondolják, és látszik az arcukon hogy fájdalmas nekik is, akkor ér valamit. Az meg a leggázabb amikor azt mondják hogy nem tudom mit kell ilyenkor mondani, hát kit érdekel hogy nem tudod? Akkor mondaná inkább hogy részvétem, de igazából, ezerszer jobb.

2013. szept. 23. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!