Egy étterembe kinek kell először belépni az ajtón?
A férfinek illik belépni.
Ha többen vagytok, akkor először egy férfi, utána a nők, majd a többi férfi.
Nem, idegen helyre a férfi lép be először, az Első leírta, hogy miért.
Ismert helyre engedi előre a nőt.
Sőt, mikor befejezik a vacsorát, akkor - szintén sok félreértéssel ellentétben - először a férfi öltözik fel, majd utána segíti fel a partnere kabátját, hogy ne a hölgy melegedjen be, és várjon rá.
a lépcsőn felfelé a nő megy elől, hogyha megtántorodna, a pasi alulról elkapja,
lefele meg a pasi megy előre fentiek miatt.
hát, itt is megnézik a popsinkat...
Ja, amikor a nők szoros fűzőkben jártak, akkor ájuldoztak lépten-nyomon, mivel nem kaptak levegőt, és mindneüket összepréselte a fűző. Akkor volt divatban a "repülősó" ájulás ellen. Manapság nem szoktak a nők egy lépcsőn megszédülni :)
Erről a lépcsőn vonulási illemről még nem hallottam, de lehet így van.
Étterembe a pasi lép be először. De nem bevonul és az ajtót rácsapja a nőre, hanem megfogja (mármint az ajtót :)), és beengedi a hölgyet. Asztalt a nő választ az illem szerint. Pontosabban az úr megkérdezi a nőt, hogy hova szeretne ülni.
A gyakorlat: bevonul a nő előre, majd kisebb vita, hogy hova üljenek. A pasi a TV-ét szeretni látni, ha van, vagy az akármit, a nő mást. És a kellemesnek induló vacsora máris kisebb vitába torkollik. Nagy nehezen valahova leülnek. Kapnak étlapot. Itt jön a másik dolog. Az etikett szerint a nő a kísérőjének adja le a rendelést, aki továbbítja a pincér felé. A gyakorlatban ezt már nagyon kevesen tartják be. Én sem szoktam.
Volt is belőle egyszer félreértés. Én kértem a pincértől egy kávét, a párom egy kávét és italt. Erre kihoznak EGY kávét nekem, és EGY italt neki. Ugyanis a pincér azt hitte, hogy a párom tolmácsolja az összkívánságot, mivel így illene, nem pedig külön-külön mondjuk a magunkét. :D
"A gyakorlat: bevonul a nő előre, majd kisebb vita, hogy hova üljenek."
(nekem vannak nem unintelligens ismerőseim is ...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!