Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Étterembe asztalt hogyan kell...

Étterembe asztalt hogyan kell foglalni?

Figyelt kérdés

Példa:

Jó napot kívánok, egy asztalt szeretnék foglalni, két személyre, február 1-én, 19. órára.

Mennyi időre foglalom le az asztalt? Fél órára, órára? Hogy megy ez?

2012. febr. 4. 12:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Teljesen jó. De én még nem találkoztam olyan esettel, hogy kérdezték volna az időtartamot.
2012. febr. 4. 12:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem időintervallumra kell foglalni. amit írtál az jó lesz. Egy nevet és elérhetőséget fognak kérni.

Kivéve ha például a torkos csütörtökre (vagy egy forgalmas vendéglőbe) foglalsz asztalt. Ott elképzelhető, hogy "turnusok" vannak. Tehát megmondják, hogy pl.: 18-tól 20-ig mehetsz.

2012. febr. 4. 12:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Pontosan, ahogyan írod. Az asztal elfoglalásának kezdetét szokták csak figyelni. Ebben az esetben, mondjuk ha fél nyolc után érkezel, már nem biztos, hogy megkapod az asztalt. De ha időben érkezel, mindegy, hogy 19 óra 1 perckor vagy éjjel kettőkor távozol.
2012. febr. 4. 12:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2012. febr. 4. 13:05
 5/5 anonim ***** válasza:
(Már kérdés, vannak helyek, ahol hajtják veszettül a kajálást, s kinézik a már nem fogyasztó vendéget.)
2012. febr. 4. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!