Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi a mobillal sokol-rádiózásba...

Mi a mobillal sokol-rádiózásban az öröm? Mármint tulajdonosi oldalon.

Figyelt kérdés

Arra lennék tényleg halálosan kíváncsi már, hogy mitől lehet ennyire népszerű a régi idők Sokol rádióit idéző, kaffogó-cicergő mobiltelefonok hordása? Mit érez, aki ilyen módon, rendszerint tökéletesen kéretlenül, ellátja a környezetét a saját ízlése (??) szerinti kis csörgő zenemaradványokkal? Mi az indíték? Hogy jut ezzel egyről a kettőre? És egyáltalán: volt-e olyan, aki eltévesztette? Tulajdonképpen kérdezhettek ti is itt ilyeneket, lehet, hogy erről is kéne szólnia, főleg miután ilyenek születnek:

http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilte..

2009. nov. 2. 02:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%
Pontosan mi a problémád? Az általad idézett kérdésben olyan telefont keres az illető, ami hangosan szól. Ez lehet fontos igény. Mondok egy példát. Ott van anyukám mobiltelefonja, aminek sajnos van az a tulajdonsága, hogy a legmagasabb hangerőn se szól olyan erősen, hogy ha forgalmas helyen van, meghallja, és a rezgő mód se elég erősen rezeg, hogy a táskából megérezze. Még én se érzékelném mondjuk utcán, tömegközlekedésen, forgalmas áruházban, piacon, hogy hívnak, pedig lehet, hogy állás ügyben keresnének vagy bármi fontos ügyben. Próbáltunk többféle csengőhangot, egyiknél se jött össze, hogy forgalmas helyen meghallja, ha hívják.
2009. nov. 2. 09:09
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
ennek a kérdésnek ismételten semmi értelme
2009. nov. 2. 09:15
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
A rajokat kérdezd.
2009. nov. 2. 09:39
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem arra gondol a kérdező, hogy rengeteg tizenévest lehet látni, aki nem fülhallgatóval hallgatja nyilvános helyen a zenét, hanem a telefon hangszóróján kihangosítva csipogtatja. Igénytelen és nevetséges, az okát nem tudom!
2009. nov. 2. 09:52
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Szánalmas dolognak tartom.

Múltkor voltunk egy csoporttal túrázni egy gyönyörű helyen, "messze a civilizációtól" (Értsd: nem lehetett hallani a gépkocsik zaját), egy csaj egész végig így hallgatott zenét, a gyomrom majdnem felfordult tőle.

2009. nov. 2. 10:29
 6/14 hangszoros ***** válasza:
69%

Én is bunkóságnak tartom a "rajok" szokását.

Visszont nagyon kényelmes témafigyelés, söt még zenei élményt is adó megoldás: Utcán talált döglött füllhalgatós headsetről levágva a fülles drót. Ez elégséges antenának a messze átlag feleti minöségben szoló Nokia 6234-eshez.(Nem azért, mert stereo a hangszorós üzem is !))Hangszorós üzem ingzseb. Birtokon belüli jövésmenéshez tőkéletes.Nagy lakásban is lehet praktikus, nem kell bömböltetni a felszerelést. Kényelmesebb, mint a drótnélküli fülles

2009. nov. 2. 10:54
 7/14 A kérdező kommentje:

Sokkal jobb lenne, ha azok szőnének valami hihető választ, akik önjelölt DJ-k a buszon, egy alapvetően ilyesmire nagyon alkalmatlan eszközzel, hasonló közönség előtt. Azt is kérdezhetném, hogy tényleg nőtt tőle, vagy ugyanúgy hiányoznak azok a centik, amik ilyen viselkedésre vezetnek a tudatlan elmében?

A belinkelt kérdés tényleg vonatkozhat másra, keresgélhettem volna, vagy egyszerűen link helyett hivatkozhattam volna a közismert csodagyerekekre.

Aki tud normális, a gyakorlatban is használható megoldást (tudom, levered, és kihagyod a sztoriból, hogy sitten töltöd a telet, grat), az ne kíméljen minket, hátha mozdítunk már végre valamit...

2009. nov. 2. 12:07
 8/14 anonim ***** válasza:
67%

10:54-es!

Sztereó hangzás telefonba épített hangszórókkal???

Ilyen reklámmal bármit el lehet adni olyanoknak, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mit jelent a sztereó hangzás! (mert -gondolom- nem három méter széles az említett telefon)

2009. nov. 2. 13:25
 9/14 A kérdező kommentje:
Közép és magas tartományban már nagyon jól nyalábolhatók a hangok, tehát emberes távolságban, szemben a telefonnal, még nagyon "szép", akár középen lyukassá szeparált sztereó képet lehet létrehozni, amire rá lehet még erősíteni a 12-17ms késleltetésű ellenfázisú jel másik csatornához keverésével, és kész a csodasurround is. Legalábbis így valahogy tanítják...
2009. nov. 2. 15:11
 10/14 anonim ***** válasza:

Az igaz, hogy mindenféle panoráma-szabályzóval és szűrésekkel a közepe akár lyukassá is tehető és az is igaz, hogy a két- egymászól 15-20 mm-re lévő hangszóró sztereó jelet kap, de ez csak egy kompromisszumos megoldás és ez messze van a valódi sztereó-hangzástól! A mély hangokról (amiknek amúgy nincs szerepük a "sztereóban"), ekkora hangszórók esetén még csak beszélni sem érdemes!

Egyébként: mindenki azt hallgat, amit akar, de másokat ne zavarjon vele!

2009. nov. 3. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!