Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért kell leszólni az embereket?

Miért kell leszólni az embereket?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy itt fenn olvastam olyan tinédzserekről, akik Halloweeni bulit tartanak, és egyből jönnek a turbómagyarok, akik leszólják őket, mert, ez az ünnep nem magyar, hanem amerikai.

(Nem amerikai, angolszász, sőt, eredetileg kelta.)

2009. okt. 30. 23:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Mert vannak akik csak úgy érzik jól magukat, ha jól leszólják a másikat. Ilyenkor azt gondolják, hogy most majd ők megmondják a "frankót" a kis "idétleneknek" (bocsánat a kifejezésért), és tudják jól, hogy nekik van igazuk, mivel ők sok tévét néznek és az tele van amerikai gyártmányokkal. Ezek csak nem tudják, hogy már az iskolában is azt tanítják a gyerekeknek, hogy multikulturális országban, sőt világban élünk, és nem csak az van, amit a tévében mutatnak...
2009. okt. 30. 23:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, magyarság ide vagy oda, ezek a helloweeni bulik... Egyszer elhívtak egy ilyenbe. Igényes helyen volt, stb. Viszont... kb minden lány k.rvának öltözött, és aztán ráfogta, hogy vámpír vagy ilyesmi. Szóval szerintem csak r.banckodásra jó.
2009. okt. 31. 00:11
 3/7 anonim ***** válasza:

A halloween ereditileg olyan ünnep volt, amikor az emberek az elhunyt rokonokra, ismerősökre gondoltak és azt hitték, hogy a szellemük aznap vissza jön a földre és köztük van.

Ellenben magyaroknál ez a gyász ünnepe. Szó nincs arról, hogy a szellemek vissza jönnek. Itt arról van szó, hogy kimennek a temetőbe, visznek virágot, gyertyát gyújtanak és csendben megemlékzenk.

Az amerikaiak ez évtizedek során ezt átalakították úgymond 'farsanggá'. Tehát a gyerekek beöltöznek és bekopognak a házakba és cukrot kérnek. A tinik pedig ijesztő jelmezekbe bújnak és elmennek bulizni.

Szóval sok embernek nem tetszik, hogy a gyászt megpróbálják ijesztegetéssé alakítani.

Én nem vagyok ellene.

Szerintem meg kéne tartani egy gyászt is és egy bolondozósat is. Én is fogok menni halloween partyra.

Bocs, ha okoskodónak tűnik a kommentem. Nem az akart lenni.

2009. okt. 31. 00:13
 4/7 anonim ***** válasza:
92%

Nem lettek leszólva, hanem a véleményt írták le páran, ugyanis ez az oldal azért van.

Viszont emiatt kiírni egy új kérdést, na az a felesleges...

2009. okt. 31. 01:36
 5/7 A kérdező kommentje:
Szerintem ez az oldal azért, van, ha kérdésem van, megválaszolják, akármilyen ostoba kérdés is volt.
2009. okt. 31. 08:44
 6/7 anonim ***** válasza:
8%
Egyszerű a válasz: Sajnos Magyarországon népbetegség az irígység, rosszindulatuság és a primitivség.
2009. nov. 1. 19:50
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nincsenek leszólva, de nekem kicsit elszomorítóan hat, hogy egy tálagos magyar gyerek nem tudja mi az a regölés, de halovinezni meg eljár....
2009. nov. 1. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!