Miért kell leszólni az embereket?
Arról van szó, hogy itt fenn olvastam olyan tinédzserekről, akik Halloweeni bulit tartanak, és egyből jönnek a turbómagyarok, akik leszólják őket, mert, ez az ünnep nem magyar, hanem amerikai.
(Nem amerikai, angolszász, sőt, eredetileg kelta.)
A halloween ereditileg olyan ünnep volt, amikor az emberek az elhunyt rokonokra, ismerősökre gondoltak és azt hitték, hogy a szellemük aznap vissza jön a földre és köztük van.
Ellenben magyaroknál ez a gyász ünnepe. Szó nincs arról, hogy a szellemek vissza jönnek. Itt arról van szó, hogy kimennek a temetőbe, visznek virágot, gyertyát gyújtanak és csendben megemlékzenk.
Az amerikaiak ez évtizedek során ezt átalakították úgymond 'farsanggá'. Tehát a gyerekek beöltöznek és bekopognak a házakba és cukrot kérnek. A tinik pedig ijesztő jelmezekbe bújnak és elmennek bulizni.
Szóval sok embernek nem tetszik, hogy a gyászt megpróbálják ijesztegetéssé alakítani.
Én nem vagyok ellene.
Szerintem meg kéne tartani egy gyászt is és egy bolondozósat is. Én is fogok menni halloween partyra.
Bocs, ha okoskodónak tűnik a kommentem. Nem az akart lenni.
Nem lettek leszólva, hanem a véleményt írták le páran, ugyanis ez az oldal azért van.
Viszont emiatt kiírni egy új kérdést, na az a felesleges...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!