Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Igaz hogy az angolok sokat...

Igaz hogy az angolok sokat teáznak?

Figyelt kérdés
ésha igen akkor a Britt vagy az Amerikai angolok ? vagy mindkettő ?
2009. okt. 30. 17:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%

A briteket nevezik angoloknak is. Az amerikában élő embereket (nem az egész Amerika kontinens, hanem az Amerikai Egyesült Államok) nevezik amerikaiaknak.

A britek teáznak sokat. Az amcsiknak nem szokásuk. Ők csak annyiban angolok hoyg angolul beszélnek.

2009. okt. 30. 17:29
 2/12 anonim ***** válasza:
87%
Az angolok rendszeres tea ivók.Ráadásul mindig van keksz is...
2009. okt. 30. 17:35
 3/12 A kérdező kommentje:
Oks Köszii :D
2009. okt. 30. 17:41
 4/12 anonim ***** válasza:
90%

Nem Britt hanem Brit.

Az, hogy sokat, az relatív. Annyi, hogy az angoloknál megvan a "teázás" szokása, ami inkább egy étkezést takar, olyan uzsonna féle. 5 órai teának is mondják. Teát isznak (tejjel általában, de én már láttam olyat, aki tejszínnel, sőt, vajjal issza), sütemény is van hozzá, vagy keksz.

De ma már azért nem jellemző minden angolra, hogy minden nap teáznának. Itthon sem uzsonnázik mindenki minden nap délután. Ez inkább egy olyan dolog, hogy ha valakivel délután van találkozód, akkor teázni hívod, nyilván nem reggelizni (mármint Angliában).

De az ötórai tea mellett való igaz, hogy az angolok nagy teafogyasztók, általában reggel is isznak.

2009. okt. 30. 17:51
 5/12 A kérdező kommentje:

ja értem..

Köszönöm :)

2009. okt. 30. 20:12
 6/12 anonim ***** válasza:
83%
első: azért pontosítanék. az angolok britek, de a britek nem feltétlenül angolok. egy észak-írt például halálba sérthetsz, ha leangolozod :)
2009. nov. 3. 10:18
 7/12 anonim válasza:
Sziasztok! En kint elek Angliaban, tenyleg rengeteget teaznak, sot, nem citromlet raknak bele, hanem tejet ontenek hozza... meg nem mertem megkostolni, de biztos finom :)
2010. ápr. 3. 20:42
 8/12 anonim ***** válasza:

Én is itt élek kint,és én is azt tapasztalom,hogy rengeteget teáznak.

2 helyes is dolgozom.A főállásomnál és a mellékállásomnál is szinte minden szünetben teáznak.Mindkét helyen a cég biztosítja a teát,és a kekszet.vagyis bárki ehet,ihat belőle...Inkább tejjel szokták inni,de én úgy nem szeretem így nekem mindig van citromlevem..

De van oka is ennek a rendszeres teázásnak.Ugyanis itt állandóan esik,fúj,és bizony nincsenek olyan melegek,ezért tényleg jól esik az embernek egy csésze tea..Amióta itt élek,eléggé sűrűn iszunk mi is teát...

2010. ápr. 3. 21:12
 9/12 anonim ***** válasza:

ma 21:12

*helyen

2010. ápr. 3. 21:12
 10/12 A kérdező kommentje:

akkor joltudtam :D

Köszii :)

2010. ápr. 10. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!