Ti a szelektíven gyűjthető hulladékokat kimossátok, vagy inkább a kommunális szemétbe dobjátok, mint korábban?
Este meghozták a szelektív kukákat. Ebben csak az a ciki, hogy MINDENT el kellene mosni, mielőtt belerakom: pudingos és joghurtos poharakat, a futár által hozott ebéd műanyag tálkáit, konzerveket, stb-stb...nem elég öblíteni, hiszen, akkor benne marad a joghurt, zsíros pörkölt...mosószerrel kell elmosni...ezáltal a vízszámla alaposan megemelkedne Vajon mi okoz nagyobb környezetterhelést: a vízfogyasztás növekedése, vagy a nem-szelektív hulladékgyűjtés?
Ti is mindent elmostok? Hogy csináljátok?
Én nem tudom, mit csináljak...a tejest el fogom öblíteni, meg a vegyszeres flakonokat...de a napi szinten fogyasztott tejfölöst-joghurtost-pudingost-vajasat-konzervet szerintem tuti, hogy a kommunális kukába dobom, ahogy eddig is...szelektív ide vagy oda...rohadt magas vízszámla lenne...így is magas
Tényleg borzalmas, hogy milyen a szelektív szigetek környéke...nem tudom, külföldön nyugatra ez hogy van az EU-ban??? Az ottani társadalmak talán már érettek erre, de a magyar ember még nem. A hajléktalanok, nincstelenek BÁRMIT megnéznek, amiből pénzt remélnek. Már a bringával vagy a kutyával lassan semerre sem lehet menni, mert MINDENHOL üvegek vannak...
Szerintem ez úgy érné meg, hogy a "nagyok" nagy tételben mosnák el őket gyűjtés után, vagy magát a szemetet válogatnák szét RENDESEN
Nekem az a plusz pénz megéri, hogy jobb a környezetnek. 50 év múlva meg majd mindenki ajvékol, hogy de kár, hogy sajnált havi 50-100 forintot. Nálunk 1000 liter víz 570 forint csatornástól. Szerinted mennyibe kerül az öblítés?
A csatornázott csapvized meg a rendszerben marad és megy a telepre ahol tisztítják és visszaküldik, nem csak pocsékolsz. Pocsékolás az, ha naponta 2x telikádban pancsol az egész család, nem az, ha szelektív hulladékgyűjtés miatt ellötybölsz bár csomagolást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!