Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Szerintetek nem kéne jobban...

Szerintetek nem kéne jobban kiszűrni az idősebb vezetők közül azokat, akik már nem tudnak jól vezetni?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, rengeteg olyan 60-70 éves van (pl mamám) aki tényleg iszonyat jól vezet.

Így tisztelet a kivételnek, tudom, hogy nem csak az idősek ilyenek, de többségében idősekkel találkoztam így.

Egyre többször botlok bele olyanokba, akik egyszerűen nem tudják tartani a forgalom sebességét, lassúak, ezért akik mögötte mennek, és nem tudnak előzni, azok idegesek, frusztráltak lesznek.

Múltkor egy papa kanyarodott be elém, amikor előzni akartam, majdnem neki mentem. Erre kiszállt, és leüvöltötte a fejem, hogy ő öreg, miért nem vagyok rá tekintettel (sietnem kellett, és nem akartam lakott területen kívül 55-60-nal döcögni mögötte), meg hogy hová siet mindenki, meg majdnem bele mentem, pedig ő nem is látta, hogy előzök éppen.

De nem ez az első eset. Autópályán is nagyon lassan közlekedik sok ilyen, és fel vannak háborodva, ha valaki meg próbálja őket megelőzni.

Én azt tapasztaltam, hogy az ilyenek többsége már nem tud azért sok mindenre egyszerre odafigyelni, így némelyik eléggé balesetveszélyesen vezet.

(Én elhiszem, hogy sok a veszélyes 18-20 éves is.)

Mi a véleményetek?

2013. aug. 8. 13:21
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
84%
Én nem azt tartom aggályosnak bennük, hogy lassúak, hanem inkább azt, hogy a reakcióidejük alaposan megkopott, azaz vészesetben már nem tudnak hirtelen fékezni. Azaz az alapkérdésedre a válaszom: igen.
2013. aug. 8. 13:35
 2/20 anonim ***** válasza:
81%

Én azoktól venném el, akik balesetveszélyesek.

Most lehet jönni azzal, hogy nekik egyszerűbb így közlekedni, de mások életének veszélyeztetése nem játék.

Velem a következők fordultak elő:

×××××××××

Egy öreg mama nekiparkolt az autómnak. Mikor megkérdeztem, hogy mégis hogy, legyintett, hogy rendezzem el, őt nem érdekli, ő öreg, legyek rá tekintettel.

Szintén egy mama, Budapesten bekanyarodott valaki elé, aki belement. Az öreg néni fenyegetőzött rendőrséggel, amikor ő szabálytalanul fordult, ráadásul egyirányú utcába akart menni ellentétes irányból.

Egy öregúr autópályán 50-nel ment. Majd amikor a rendőrség félreállította (ismerősöm rendőr, ő volt épp ott), akkor a papa nekik esett, hogy miért nem mind1, hogy mennyivel megy, senki sincs az öregekre tekintettel, vigyázzon mindenki, ő nem fog senkire sem vigyázni.

stb stb.

Az ilyenektől én simán elvenném, akárhány éves. Még csak az hiányzik, hogy miattuk haljon meg valaki az úton, így is elég sok a baleset, meg az ittas vezető.

2013. aug. 8. 13:37
 3/20 A kérdező kommentje:
Igen, a reakcióidő megkopása tényleg veszélyes.
2013. aug. 8. 13:38
 4/20 anonim ***** válasza:
23%

Sajnálatos, de az utakat nem számodra építették, hanem mindenkinek. Ebbe beletartozik az összes korosztály. A természet rendje, hogy (az utakon is) megtalálható mindenféle korú, intelligenciájú, képességű és tudású ember. A társadalom már csak ilyen.

Ha nem tetszik neked ez, ne menj oda. Tudom, hogy ilyesmire nem gondoltál, de ez nem más, mint az emberek önkényes csoportosítása hasznosság szerint. Más néven rasszizmus.

2013. aug. 8. 14:29
 5/20 anonim ***** válasza:
82%
Kedves 4-es. Mivel az utakat mindenki számára építették, ezért mindenki érdekeit kellene szem előtt tartani, nem azt, hogy szegény öreg végül is még lát, hadd legyen jogsija, nem baj, ha amúgy balesetveszélyes 500 méteres sugarú körben mindig mindenkire.
2013. aug. 8. 14:44
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

De. 60 fölött vmikor mindenkinek újra kellene sztem vizsgálni a jogsiját. Amit én látok (mondjuk én csak utasként és gyalogosként, mert nem vezetek):

-lelassul a reakcióidejük

-ráérősen autózgatnak, nem figyelnek oda másokra

-azt hiszik, hogy az öregeknek járó tisztelet azt jelenti, hogy a nyugdíjkorhatár után mindenkinek úgy kell ugrálniuk, ahogy ők fütyülnek... hogy ők szabálytalankodhatnak, játszhatnak más életével, mert megtehetik, mert idősek

-némelyik nem tudott hozzászokni ahhoz, hogy felgyorsult a világ

2013. aug. 8. 18:37
 7/20 anonim ***** válasza:
25%

Miért lesznek idegesek és frusztráltak azok akik nem tudnak előzni? Azért mert egyébként is idegesek. nem hiszem el, hogy ha valaki lassabban megy, azt nem lehet megelőzni, egy két percen belül. Gondolj arra, hogy te is leszel idős, és te is szeretnél tovább közlekedni. Az orvosi vizsgálatok azért vannak, hogy kiszűrjék azokat, akik valóban alkalmatlanok a vezetésre. Az ideges, a szabályokat be nem tartó fiatal versenyzőket nem tudják kiszűrni pedig a legtöbb balesetet ezek a gyorshajtók okozzák. Engem sosem zavar, ha előttem valaki lassan hajt. Bitos megvan az oka. Rengeteg ellenpéldát tudnák felsorolni, amit a maguk szerint nagyon jól vezető fiatalabb vezetők követnek el.

Inkább figyeljünk és vigyázzunk egymásra.

2013. aug. 8. 21:29
 8/20 mustafa33 ***** válasza:
Inkább azokat a kátrányos helyzetűeket, aki olvasni sem tudnak, mégis megkapják a jogosítványt.
2013. aug. 8. 23:00
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

nos igen, jó kérdés..

70 vagyok, 48 éves jogosítvánnyal..de.. állandóan tanultam, a busz, a kamion, a taxi állandó friss vizsgát kért, és ez így volt jó..

mivel látom a korosztályom, magam is rémüldözöm, de még inkább azon, hogy némelyik igen fiatal nyuszifül vajon hogy szerezhetett jogsit, az előbb említett három hásokkal együtt..

engem marhára nem zavar ha valaki bénázik, mert látni a kocsija mozgásából, hogy problémái vannak..ez pontosan olyan, mint a testbeszéd.

nagy türelemmel tovább kell haladni..fontos a jó, korszerű kocsi, az erős motor, és... a tolerancia..bár ez utóbbi nekem is nehéz..

mondom, 70 vagyok, és egyetértek a felmérő vizsgával..lenne itt meglepetés, sírás-rívás, fogak csikorgatása...

csak egy ötlet: sok fiatalt-időset oktattam, arra kértem őket, hogy a köz érdekében tegyenek ki a kocsijukra T betűt.. ez a betű csodát tesz.. látják a közlekedés más résztvevői, hogy bármi történhet, még a lehetetlen is..

jééézusom, hány T betű kellene..

2013. aug. 9. 07:13
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van kétmillió balesetmentes kilométerem, Elsőosztályú gépkocsivezető vagyok. Minden kategóriára érvényes jogosítványom van. Úgy gondolom, hogy megfelelően tudok részt venni a közlekedésben.

Múltkor lassan vezettem mert üvegtárgyakkal volt megrakva a hátsó ülés. Mikor megelőzött egy fiatal srác és átkiabált hozzám, hogy nem kellene egy két redbullt bevágnom? És miközben velem kiabált, összetolt az úton hagyott három kukakonténert. Az összetört két másik autót, a sajátját és engem perelt be akadályoztatásért. A vége az lett, hogy megbírságolták 80000 Forintra, és fél évre bevonták a jogsiját. Tehát mindenki írhatna rengeteg példát pro és kontra, de ha nem figyelünk egymásra a közlekedésben, mindig lesznek balesetek. Most gépjármű oktató vagyok. Állítom, hogy ha megállítanánk száz autóst és vizsgára köteleznénk őket úgy gyakorlati, mint elméleti vizsgára, hát 30-40 biztos megbukna. Biztos mindenki látott már fiatal és középkorú vezetőt, aki egyszerűen nem tud beparkolni. A paralel tolatás közelében sincsenek. A szomszédom egy harmincas srác. Utánfutót húz a kocsijával. Egy métert nem tud tolatni az utánfutójával, pedig megvan neki három éve. Nem vette a fáradtságot arra, hogy megtanulja a tolatást vele. Felajánlottam neki, hogy ingyen megtanítom a tolatás rejtelmeire, mert utánfutó nélkül sem tud tolatni. Minden reggel szenved, mire kijut a garázsból, pedig tolatva egy pillanat lenne a művelet. Neki meggyőződése, hogy onnan nem lehet kitolatni, mert a hátsó ablak nem nyitott. A tükröt véletlenül sem tudná használni. Nem dicsekedni akartam neki, csak felajánlottam. Elég ingerülten szólított fel, hogy mutassam meg. felkötöttem az utánfutót, és szépen kitolattam vele az utcára. Mondtam neki, ha ideje van szóljon és gyakoroljuk. Ennek már egy éve. Azóta is mindig leakassza az utánfutót és csak kézzel betolja a helyére.

Nem érdekli, hogy amit nap mint nap csinál, azt ha nem is profi módon, de biztonságosan tudja csinálni. A másik garázsba pedig egy idősebb bácsi áll be minden nap, minden karcolás nélkül. Ez a kérdés szerintem csak egy türelmetlen, másokat semmibevevő ember kérdése. Biztos vagyok benne, hogy mint mindenkinél , nála is található vezetéstechnikai hiba. Ha más nem, hát a tolerancia hiánya.

( Nehogy már előttem menjen valaki. Mindenkit meg kell előzni)

2013. aug. 9. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!