Sok orvos miért nem ismeri az órát?
Félreértés ne essék, én becsülöm az orvosok munkáját, ha jól végzik, csak nem értem ezt a dolgot, és az ehhez társult viselkedést.
Rengeteg orvossal találkoztam már, aki fél, 1 vagy akár másfél órával később kezdi meg a rendelést, mert vagy akkor ér oda, vagy olyan kedve van. De a rendelési idő lejárta előtt meg már a betegek előtt látványosan panaszkodnak, és dühöngnek, hogy "már megint túlóráznom kell".
Amikor ha pontosan bejönne, simán végezne a rendelési idő végéig. (tapasztalat)
Megértem, h más munkájuk is lehet, de ha nincs, akkor miért nem jönnek be időre?
Miért a betegeket hibáztatja vmelyik orvos azért, mert ő nem hajlandó időben elkezdeni a rendelést?
Vagy hogy van ez? Csak én nem értek ezzel egyet?
Ti tapasztaltátok ezt már, vagy csak én lakok rossz helyen?
Ilyen volt itt az egyik körzeti orvosnő. kb 40 perccel később kezdett el rendelni, mert öltözködött, kávézott, beszélgetett az asszisztenssel. A rendelési idő vége felé (mert vissza kellett mennem) meg már szentségelt, meg hogy mennyire elege van az állandó túlórából.
De hát ezt pont saját magának köszönheti......
Az én háziorvosom nemcsak nálunk rendel, hanem egy közeli faluba is kijár. Meg persze a fekvőbetegekhez is, ahogy előttem írták, mindkét körzetben. Ő is mindig rohan szegény.
Ráadásul most itt vannak a nyári szabadságolások, így egymást is helyettesítik az orvosok.
Ami pedig a fáradtságot illeti, tudnod kell, hogy a mindennapi éjszakai és a hétvégi ügyeletet is nekik kell ellátni, és gyakran kerül rájuk a sor, aztán ha egész éjjel ügyelt, reggel meg mennie kell a körzetébe, akkor nem csoda, ha hulla.
"Akkor írják ki, hogy a rendelési idő kezdete bizonytalan. Mindenkinek vannak problémái."
És ezt hogy gondolod? Kiirja, hogy elvileg 8-tól van rendelés, de mivel LEHETSÉGES, hogy közbejön valami sürgösebb eset, nem biztos, hogy odaér? El tudod képzelni, milyen káosz lenne? a betegek a rendelési isö vége elött fél órával jelennének meg, az orvos meg elöször várt több órát arra, hogy jöjjön valaki, utána meg túlórázhat 4-5 órát.
"Csak ők tudják, hogy az emberek valamilyen szinten kiszolgáltatottnak érzik magukat az orvossal szemben és így megtehetik, hogy"rugalmasan kezelik" a rendelési időt."
Ebböl látszik, hogy fogalmad sincs a munkájukról, NEM a kiszolgáltatottságot akarják fenntartani, hanem mindenkit sorra keríteni.
Szerintem NEKED kimondottan jót tenne, ha egy hétig kellene egy ilyen - általad leszólt - orvos munkáját végezni, vagy legalabb is állandóan kisérgetni, akárhová is kell mennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!