Mennyi esély van óvónőként elhelyezkedni külföldön?
Látjátok,ez a baj,hogy olyan ír, aki nem él külföldön! Németben nincs is óvodarendszer, tök máshogy működik minden,mint otthon. Az óvoda nem számít közoktatási intézménynek, nincsen nevelési program, sem éves, sem havi,sem heti terv, nem vezetnek fejlődési naplót. Konkrétan óvónőket sem képeznek,hanem van egy 5 éves (erzieherin) képzés, ami 3-12 éves gyerekeket tanít(ha jól tudom). Maga a gondozónő képzés pedig 3 éves korig foglalkozik a gyerekekkel, átmenet nincs, vagyis nem tudok róla, pontosan ezért nem tudom,hogy mire megyek a diplomámmal kinn. Alapbol a képzésükben nem tanulnak gyermekpszichológiát és gyermeklélektant sem.... főleg, amikor egy anyuka mesélte,hogy a gyereke csoportjába jár egy 5 éves török gyerek, aki még nem szobatiszta.... szóval ezek után kétlem,hogy ilyen dolgokról kellene társalognom. De ha kellene is,angolul menne....
Ezekkel tisztában vagyok,de külföldön élőktől érdeklődnék,hogy a magyar óvónőket mennyire látják ott szívesen! PLusz mint kiemeltem, elsősorban angol-német kéttannyelvű oviba mennék. Kérem olyan válaszoljon,aki ebben él! Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!