Ha egy orvos tegezi a betegét, a beteg is tegezheti az orvost?
Kedves Orvostanhallgató!
Meglepő, amit írsz. Tehát ha fiatal orvosként (mi több, medikusként) letegezel egy hasonló korú beteget, elvárod, hogy visszamagázzon?!?! Ez sehogy sem oké!!!
Én is fiatal orvosnőhöz járok, velem korú (húszas évek vége, harmincas évek eleje), és magázódunk. Nyilván magázva szólítottam meg, ő meg nem ajánlotta fel a tegeződést, így marad a magázódás.
De ha simán letegezett volna a velem egyidős lány, naná, hogy visszategezem!
Szóval a kérdésre válasz: igen. NINCS CSENDŐRPERTU FELNŐTTKORBAN!!!
Előző vagyok.
Na, egy kivételes eset mégis eszembe jutott. Múltkor az SZTK-ban egy idősebb hölgy volt az orvos. Kicsit egzaltált volt, de egyébként aranyos. Na, ő tegezett engem. Nem tegeztem vissza, mert idősebb nőtől ez elfogadható volt. Ha pasi lett volna, akkor nagyon felháborodtam volna.
Én vagyok az orvostanhallgató :)
"Szerencsés" helyzetben vagyok olyan szempontból, hogy életem során elég sokszor töltöttem be én a beteg szerepét az orvos-beteg kapcsolatban, úgyhogy nagyon jól tudom, milyen a másik oldalon lenni.
Kb. 18-19 éves koromig a legtöbb orvos tegezett (fiatalok -idősek egyaránt), most már ha orvoshoz megyek, általában magázódnak, de még most sem mindenki. Én ezt mindig természetesnek vettem, inkább az zavart, ha valaki nagyon tartózkodó volt, és magázódott. Szerintem minden tinit-gyereket feszélyez, ha lemagázzák, én a suliban sem szerettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!