Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért nem büntetik a levélszem...

Miért nem büntetik a levélszemétküldőket?

Figyelt kérdés
Ma amikor hazajöttem a suliból, akkor fogalmazódott meg bennem ez a kérdés, hogy miért? Miért büntetik meg azt aki emailben küldi a spamet szét a világba és azt miért nem büntetik meg aki papír alapon rakja be a postaládámba a kéretlen reklámleveleket, vagyis spameket? Engem sokkal jobban zavar, hogy a postaládámba lassan mindent belepakolnak és a végén csak a fontos leveleknek nem fog hely maradni. Volt már kiírva, hogy nem kell levélszemét, attól még mindig beledobják, aminek a vége az, hogy én be se hozom a házba csak kidobom a kukába, ami igen nagy környezetszennyezés amit én nem akarok. ezek után miért nagyobb bűn interneten küldeni emailben spamet mint bedobni a postaládámba a töménytelen mennyiségű "szemetet"?
2009. okt. 12. 16:05
 1/5 anonim ***** válasza:
55%

keress rá erre van vmi jogszabály, a postaládás levél az nem számít bűncselekménynek. Ennyi erővel ha a nagyid küld neked egy levelet benne ezer Ft-al, akkor őt is beperelhetnéd(mert keveset adott), hogy te nem engedélyezted neki, hogy levelet küldjön.

A spam különben is gázosabb, mert másodpercenként többszázezer levelet küldenek ki ami lassítja az internetet.

2009. okt. 12. 16:37
 2/5 A kérdező kommentje:
én a levélszeméten a sok hírdetést értettem nem a nagyim levelét... És különben is, a spam lassítja az internetet, a hírdetési levelek a postaládádban pedig tönkreteszik az élettered szépen lassan... Nah melyik a fájóbb?
2009. okt. 12. 17:13
 3/5 anonim ***** válasza:
42%

szerintem 1 2

reklám a postaládában még tűrhető

de a sok levélszemét meg körlevél lassítja az internetet

2009. okt. 15. 19:10
 4/5 anonim válasza:

első válaszoló, hülye aki nem engedélyezi az ajándék pénzt, kettő, a nagyi az nem spamot küld, és nem reklámot

tehát rá eleve nem vonatkozna

senki nem mondta hogy nagyobb bűn, ennyi erővel ne büntesse senki aki feltöri a kódokat, vagy képeket lopkod, hisz aki felteszi a mailcímét meg a fotóját internetre, azt eleve láthatja mindenki és el is csórhatja, tehát ezt az illető vállalta, mégis büntizik az adatok visszaélését, vagy max kizásrják az illetőt az oldalról.

Minden benn van a törvénykönyvben.Ha minden tiltott és büntetett lenne, akkor több lenne a korlát is, olyan ez mint az internet beállításoknál pl a tűzfal, minél nagyobb a védelem, a biztonság, annál nagyobb esélye van hogy bár vírust nem kap a gép, de kevesebb internetes oldalhoz is férhetünk hozzá, mindennek meg van az árnyoldala, tehát jó és rossz is van benne.

2010. aug. 2. 08:30
 5/5 anonim ***** válasza:
utolsó maximálisan baromságokat mondasz de mind1. valszeg mások megértették a mondandómat, de nem baj:) ülj le egyes...
2010. aug. 2. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!