Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Munkáltatóval lakhatási...

Munkáltatóval lakhatási problémát is lehet intézni, vagy ez őket teljesen nem érdekli? (vagy a nagykövetség? )

Figyelt kérdés

Úgy értem:

Ha külföldi (sztem vízumos) országba szeretnék menni dolgozni és élni, akkor ha mondjuk szerzek itthon munkát (tehát úgy megyek ki h már van munka), de a a lakhatást nem tudom megoldani, mert mondjuk nem találok, olyankor mi van?

Pl egy cégnél vagy akárkinél.

Foglalkoznak azzal, hogy legyen is hol lakni, vagy nem érdekli őket, ha az utcáról jár be vki melózni?

Vagy ilyen téren nem lehet munkáltatóktól segítséget kérni? vagy pl cégtől.

Vagy a másik:

Nagykövetség. A nagykövetségen csak a papírokban segítenek, vagy ilyen téren, esetleg munka ügyben is lehet tőlük segítséget kérni?

2013. jún. 17. 12:24
 1/9 A kérdező kommentje:
Vagy itthonról munkát sem lehet találni külföldön?
2013. jún. 17. 12:25
 2/9 anonim ***** válasza:

A lakáslehetöség megoldása magánügyed, egy cégnek, vagy föként egy nagykövetségnek ez egyáltalán nem feladata.

De fizetös szobát vagy panziót mindenhol lehet találni.

2013. jún. 17. 12:59
 3/9 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem feladata, csak úgy értem hogy segíteni tudnak-e v sem. v munkaügyben a nagykövtségen
2013. jún. 17. 13:13
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem segítenek benne. Nem arra vannak. Ha itthon bemégy egy céghez, ők se fognak tutujgatni, hogy keresünk neked albérletet. A nagykövetség meg nem munkaügyi központ, vagy ingatlan iroda. Nem erre van. Nyilván nem hajtanak el a fenébe, de nagyon udvariasan leépítenek majd valami sablon szöveggel, hogy legyél körültekintő és oldd meg magad.
2013. jún. 17. 14:05
 5/9 anonim válasza:
A vizum beadásához kell kulonbozo papir. Tehat a kinti cegtol szerzodes, repulojegy oda-vissza utra.A cegnek nem kötelessége szállást intéznie, de általában szoktak segiteni, de akár itthonról is lehet internetten szállást rendelni és előleggel lefoglalni. A nagykövetség kizárolag a vizum elintézéséhez szükséges dolgokban ad információt. Az országról érdemes inkább az internetten tájékozodni.. De ha nagyon kiszeretnél utazni valahová, de még nincs munkád akkor érdemes turistaként probálkozni először és akkor ott a helyszinen keresni munkát, azt legfeljebb ott kérni vizumot. Egy ilyen kiutazás kb. repjeggyel egyutt millio ft-os tétel, kérdésed nagy naivságokbol adódnak, és csak jóindulatbol hivom fel a figyelmed, hogy min. 1-2 hónapig ellátásodhoz meg kell lennie a pénzednek..
2013. jún. 18. 14:30
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem vagyok naív, de például ha vissza nem szeretnék jönni, tehát ha foglalok magamnak szállást, akkor? Mert a returjegy drága-
2013. jún. 18. 15:12
 7/9 anonim válasza:
Ha valahol le szeretnel telepedni, akkor elso korben a szallast amit intezel magadnak az mindig dragabb, mert valamilyen hotel, akármilyen fizetovendegszolgaltatás.. ha valaki hosszabb távra, évekre tervez, akkor lakást bérel, amelyhez viszont kaukciot kell letennie, és alapvető dolgokat meg kell vennie.. a repjegy. általában oda-vissza olcsobb, de simán meg lehet venni egy irányba is.. de vannak olyan orszagok, ahol nehez vizumhoz jutni, kérnek munkáltatotol szerződest, repjegyet oda-vissza..ami még fontos biztositást kossel a kiutazásra, mert ha megbetegednél vannak országok, ahol örült drága az orvosi ellátás..
2013. jún. 18. 21:23
 8/9 A kérdező kommentje:
Hát Oroszországba mennék....
2013. jún. 18. 21:42
 9/9 A kérdező kommentje:
(Nem Moszkvába, hanem Szaranszk)
2013. jún. 18. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!