A hipsterek miért nehezítik meg saját életüket?
Talán mert nem a divat érdekli őket?
Egy gyakorlati példa: A mobil teldzsóm kb. 7 éves, de frankón tudok telefonálni vele és SMS-t küldeni. Mi a pék fszáért vegyek egy okostelefont, amiket kb. ugyanerre használnék, csak van egy rakás selejt funkciója ami semmi másra nem jó csak jól megdobja az árát?
Szerintem félreértetted, mondjuk rosszul is fogalmaztam. Divat helyett inkább azt mondom használatos.
Mondtad a telefon példát, ebben teljesen igazad van, én is így vagyok vele. Nem ilyesmire gondoltam.
Pl. mondjuk a filmes fényképezőgépek, magnókazetták. De ami igazán durva volt, az a kezdetleges bicikli, nem tudom mi a neve, az első kereke nagy. Most ennek mi értelme?
Semmi, azt hiszik, ettől egyediek.
Meg tudom érteni, hogy vannak emberek, akiket a régi filmes gépek érdekelnek (nekem van egy a nagypapám korából, imádom:), vagy éppen a magnók - én pl. a bakelitlemezeket gyűjtöm, de a párom meg kazettákat, holott black metált hallgatunk, szóval a hipsterségtől távol állunk. De még a biciklifanatizmust is megértem.
Csupán azt nem tudom megérteni, amikor valaki hirtelen elkezdi ezeket szeretni meg gyűjteni, mert az mennyire "menő" az ő stílusirányzatában.
Magyarán: ha valaki eleve ilyen dolgok iránt érdeklődik, és hipster "lesz belőle" mert rájön, hogy ott hasonló érdeklődésű emberek vannak: ok, érthető.
Ha viszont valaki "hipster" és elkezdi a többi hobbijait utánozni, az számomra felfoghatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!