Sörrel koccintás. IGEN vagy NEM?
19:43-as vagyok.
Én írtam az első választ is. Ezért nem írtam a kérdésedre pontos választ. Mert már megtettem :)
Azért köszi, hogy nem pontoztatok le.
IGEN, szoktunk. Az elesett hőseinket nem úgy kell megtisztelni, h nem koccintunk, hanem h, meghajtjuk a fejünket elöttük a tetteikért.
Osztrákkal vagy némettel egyébként ugyanúgy koccintanék, mondjuk franciával már nem.
(Utolsó vagyok)
Én sem úgy értettem, hogy ezerrel toporzékolnék, hogy tessék bocsánatot kérni. Semmi bajom a németekkel. Sőt, kifejezetten kedvelem őket.
De attól még úgy gondolom, hogy az ilyeneket be kell tartani, és annak ellenére, hogy már "nem haragszunk", ennek elhagyása a megalázkodás jele lenne.
Ez olyan, mintha 2095-ban a zsidóknak azt mondanák, hogy most már lehet a horogkeresztet nyilvánosan viselni, elvégre már senki sem él, aki megélte a II. vh-t és különben is, miért nem bocsátanak meg. Ez nem erről szól.
Ha már valamit "megfogadtunk"/elkezdtünk, azt nem szívhatjuk csak úgy vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!