Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Egyedül is sikerülne kijönni...

Egyedül is sikerülne kijönni belőle? :/

Figyelt kérdés

Úgy érzem hogy depressziós vagyok, nagyon céltalannak érzem az életemet és nem látok semmit amivel jobb lehetne. Emiatt nagyon rossz kedvű is vagyok ez meg is látszik rajtam, mert nem csak ideges vagyok hanem el is hagyom magam :S

Az egész szerintem a munkanélküliség miatt van, de ezt csak a legjobb barátnőm érti meg aki ugyanebben a cipőben jár.

Hogyan jöhetnék ki ebből az egészből egyedül? Dokiknak nem merem elmondani ezt, a szüleimnek meg pláne.

Szeretnék újra jó kedvű lenni, bár kitartásom nem sok van, azért jó lenne ha sikerülne.

2013. ápr. 15. 16:54
 1/3 anonim ***** válasza:
Csak van valami amit szeretsz. Csináld azt, minél többet, ne foglalkozz semmivel. Ülj ki a szabadba, játssz állatkákkal, ha nincs, látogass el egy menhelyre. Étkezz egészségesen, hidd el, ez is sokat segíthet, főleg, ha minél több gyümölcsöt, zöldséget eszel - a vitaminok javítják a közérzetet. Vagy sportolj valamit. 13-14 évesen gyűlöltem tesizni, pedig én sosem voltam kövér, vagy ilyesmi, szimplán utáltam. Azóta ha 1-2 alkalommal aerobikozok, sokkal jobban érzem magam. És mivel írod, hogy el szoktad hagyni magad, javaslom, hogy változtass magadon, hajszínváltás esetleg, vegyél néhány csajosabb ruhát, kezdd el sminkelni magad, stb. Muszáj hogy meglásd magadban a szépet, és ezt ne hagyd elveszni!! Először ezeket az apróbb lépéseket kéne megtenned. Írod, hogy van legjobb barátnőd. Próbálj meg minél többet vele lenni, akár csinálhatjátok a fent leírt dolgokat együtt is, de elmehetsz akármilyen közösségbe is, de az a legrosszabb, ha bezárkózol, és rossz dolgokra gondolsz. Esetleg, akarsz beszélgetni? Nyugodtan írhatsz nekem privátban.
2013. ápr. 15. 20:40
 2/3 anonim válasza:
Tedd félre azt, hogy a normális élet azt jelenti, hogy dolgozol! Állj úgy hozzá, hogy attól még érezheted jól magad! Gondolkodj el, hogy mi az amit valóban szeretnél! El tudod képzelni, hogy megvalósítható? A mai világban is vannak lehetőségek, csak nem magától értetődőek. (külföldi munka például) Csinálj olyan dolgokat, amiket korábban időhiány miatt nem tudtál! Van egy csomó dolog, ami ingyenes, csak időt és energiát kell belefektetni, például foglalkozhatsz nyelvtanulással, ha szeretnél. Ha még most nincs is munkalehetőség, jól fog jönni, amikor lesz. Kertészkedj, szépítsd az otthonod! Ha ismered magadat, tudod, hogy mi dob fel, alkalmazd azokat a dolgokat mint terápiát! Emlékeztesd magad arra, hogy ki akarsz jönni a depresszióból! Gondolj arra, hogy a rosszkedv is elmúlik. Ha nem sikerül sokat haladni egy nap, vedd lazán! Minden nap egy kicsit haladj előre! Írj listát a teendőkről, ha megcsináltad, húzd ki! Érezni fogod, hogy haladsz. Használd ki az internet lehetőségeit információszerzésre! (persze válogatni kell) Fogyassz kultúrát! Olcsón hozzáférhető. Építsd fel az életed, látszólag nincsenek eszközök, de ahogy elkezded kicsiben, egyre több dolgot találsz majd! Jófej emberekkel tarts kapcsolatot! Minden jót kívánok neked!
2013. ápr. 20. 01:24
 3/3 Illusi0n válasza:

Szia!

Szerintem a legfontosabb: megváltoztatni a dolgokhoz való hozzáállást! :)

Szóval, most próbálj meg kicsit elvonatkoztatni a sok "trutyitól", ami nyomaszt, az anyagiaktól, a rossz/ negatív gondolatoktól!

Próbálj meg minél több olyan dolgot találni, amit szeretsz csinálni, örömet okoz, és relaxáltat! Ez nagyon fontos! Hogy kicsit fel tudj oldódni...

Ha nekem depis hangulatom van, elképzelem, hogy az egész világ egy hatalmas játszótér! ;) És ha egy játszótéren vagyok, megtehetem, hogy ugarbugráljak, kifeküdjek a napra, mosolyogjak az emberekre, és együtt jól érezzem magam velük! És máris másképp állok az életemhez, a körülöttem lévőkhöz, és fel tudok oldódni :)

Remélem ez segít! :)

2013. ápr. 20. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.