Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Másoknál szokás minden ruhát...

Másoknál szokás minden ruhát kimosni, ha felveszi az ember, kis időre és bele se izzad, nem lesz koszos?

Figyelt kérdés

Fehérneműt, zoknit minden nap másikat hordok, illetve reggel-este fürdök. De pólót nem mosok ki egyből.

A barátnőm kivan ezen akadva.

Hogy én amit felveszek, azt nem egyből a szennyesbe dobom, ha leveszem.

Na persze tiszta ruhákat hordok. Koszosba még a kertbe se megyek ki, nem hogy utcára.

Csak vannak olyan esetek, amikor rajtam van 1 póló 2-3 órát, és utána visszarakom a szekrénybe.

Miért ne? Lementem a Postára felvettem egy pólót, 2 óra múlva jövök vissza, tenném vissza a szekrénybe a barátnőm meg elkezdi, hogy mit csinálsz, az már volt rajtad!

De most 2 órát volt rajtam, most hideg van, nem izzadok, illetve pulcsi alatt volt, így koszos se lett...

Természetesen nyáron, mikor 10 perc alatt össze izzadom, nem fogom felvenni még 1x mosás nélkül, de így télen azért a 2-3 óra hordásért sajnálom a mosógépet járatni. Lényegében tiszta, csak hordott...

És azt mondja a barátnőm, hogy ezt nem szokás...

Nálunk anyám elég tisztaság mániás volt, de azt mondta nem fog kimosni mindent ami rajtam volt 3-4 órát, és bele se izzadok, össze se gyűrtem, koszos se lett. Az víz meg energia pocsékolás lenne.

Azt mondja barátnőm, hát náluk meg az a szoklás, ha valaki felvesz valamit, és leveszi az első, hogy szennyesbe rakja, és csak mosás után veszik fel azt a ruhát újra...

Másoknál mi a szokás?

Most én igénytelen lennék?

2013. márc. 26. 13:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi sem mosunk egyből mindent, csak ami koszos-szagos, de aminek semmi baja, azt felesleges egyből mosni.

Farmereket szoktam a legritkábban mosni, mert viszonylag normális időben szerinte az nehezen koszolódik.

Nem vagy igénytelen, fogadja el a barátnőd, hogy nálatok ez nem szokás, még a párom kedvéért sem mosnék minden nap kb.

2013. márc. 26. 14:19
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van erre egy külön ládám az ágy mellett, oda rakom a nem koszos vagy büdös, de egyszer már pár órát hordott ruhákat.

Szerintem ez nem igénytelenség.

2013. márc. 26. 14:19
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Na, a törölköző havi váltása, az az igénytelenség... Ágyneműt évente kétszer vált? A levetett cuccot én sem teszem vissza a szekrénybe, de k.b. hasonló módon járok el mint a válaszolók többsége.
2013. márc. 26. 14:20
 14/18 anonim ***** válasza:
76%
Hát én a hordott ruhát, amit még fel tudok venni máskor is, mert nem lett piszkos meg izzadt, azt ugyanúgy visszahajtogatom a többi közé, attól ugyanúgy tiszta marad a többi!
2013. márc. 26. 14:22
 15/18 A kérdező kommentje:

"Viszont utálom, ha valaki a tiszta ruha közé berakja a "koszosat", úgy érzem átveszi a "szagát"."

Na de pont ez az, hogy nincs szaga. Max amilyen parfümöt használok, a parfümöt lehet érezni rajta...

De nincs szaga, nem érződik egyáltalán, hogy volt már rajtam, vagy sem.

2013. márc. 26. 14:25
 16/18 anonim ***** válasza:
66%

Te csinálod jól, a barátnőd egy kicsit túlzásba viszi a tisztaságmániát. A tisztaság persze fontos, de pár órányi viselettől nem lesz egy ruha sem koszos, sem testszagú. A túl gyakori, a szükségesnél gyakoribb mosás hamar tönkreteszi a ruhákat, meg amúgy sem olyan olcsó a víz meg az áram, hogy a tiszta ruhákat is mindig kimossuk.

Én a kertbe, piacra simán kimegyek koszos ruhában is. Van pár ruhám külön erre a célra: kerti munkákhoz, hólapátoláshoz, izzadós-koszolós tevékenységekhez. A melósruhát egyenesen fölösleges minden használat után kimosni, hiszen az épp azért van, hogy nyűjük.

2013. márc. 26. 14:45
 17/18 anonim ***** válasza:

Én új boxert csak áhéten veszek, béhéten elég kifordítani. Aztán mehet vissza a szekrénybe.

Most viccen kívül: ha visszarakod a hordottat a szekrénybe, azon is lesz némi verejték meg faggyú (igen, ilyen is van...), meg a hámréteg se fog addig erősebben kapaszkodni. Aztán ha pár napot benn van a szekrényben a postára kiugrós póló, akkor halványan, de párnapos emberszaga lesz neki. A parfüm elillan, a hamisítatlan homeless buké pedig nekiáll a műsornak... Aztán kirakod a szennyesbe, mert csak büdös. Az alatta levő oké. Aztán valahogy épp egy hosszú nap előtt az alatta levő akad a kezedbe, és kicsit bele is izzadsz. Találd ki, mit érez majd az, akit elkap a felhő. Jó túrós parfümöt apa! :) Persze nem feltétlenül feledkezel meg a visszarakott pólóról, meg az alatta levőt is valószínűleg hamarabb használod el, ha nem válogatsz köztük (márpedig ilyen időben még nem választjuk a pólót, hanem tényleg csak a "mit koptassak télen is" kategória legteteje az ász). Nadeakkkoris, szekrénybe használtat? Füöe. :)

2013. márc. 26. 20:23
 18/18 anonim ***** válasza:
Azért a mosott ruha, meg a pár órám rajta volt ruhának nem ugyanaz a "szaga".
2013. márc. 26. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!