Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A Nőnap képmutató ünnep....

A Nőnap képmutató ünnep. Egyetértesz?

Figyelt kérdés

Mindig is úgy éreztem, hogy a nőnapban van valami fekete humor. A nők átlagosan rosszabbul keresnek, mint a férfiak, vezetői pozícióba is jelentősen ritkábban kerülnek, férfi túlsúlyban lévő szakmákban 3x olyan jól kell teljesíteniük, mint férfi kollegáiknak, hogy egyáltalán komolyan vegyék őket. Sokkal nagyon elvárások vannak velük szemben.

Erre itt van a nőnap, ami számomra azt jelenti, hogy 364 nap a férfiaké, egy a nőké, tessék itt egy szál virág, ez a "megbecsülés" jele.

Különben sem értek egyet azzal, hogy a neme miatt kell tisztelni valakit. Ez színtiszta szexizmus.

2013. márc. 8. 14:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a probléma az, mint az összes többi ünneppel: elüzletiesedett.
2013. márc. 8. 21:16
 12/19 anonim ***** válasza:
64%
De legalább ezen a napon úgy adhat egy férfi virágot egy nőnek, hogy az nem feltétlenül érti félre.
2013. márc. 8. 22:03
 13/19 anonim ***** válasza:
50%
csak annyit tudok, hogy kommunista ünnep. vagyis a kommunizmus hatására jött létre.
2013. márc. 9. 00:27
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a nőnap pont, hogy a sikeres nőket szeretné megünnepelni. Akik mosogatnak, főznek, takarítanak, vigyáznak a gyerekre, meghallgatják a barátnőjüket/barátjukat, tanácsot adnak nekik, és továbbá még dolgoznak is.

Éppen azért ünneplik a nőket, amit te leírtál az indoklásban!

"vezetői pozícióba is jelentősen ritkábban kerülnek, férfi túlsúlyban lévő szakmákban 3x olyan jól kell teljesíteniük, mint férfi kollegáiknak, hogy egyáltalán komolyan vegyék őket"

Nőnek nehéz lenni, ezért van rá külön nap...

Mondjuk, ha nem szeretnéd ünnepelni, ne ünnepeld, ilyen egyszerű! Mint a Valentin-nap.

2013. márc. 9. 10:20
 15/19 anonim ***** válasza:
50%
Egyetértek. Nem azért mert drága lenne a virág, sajnálnám az időt amíg megveszem és odaadom, de annyira értelmetlen az egész. Ha a nők megvannak ünnepelve, a férfiak miért nincsenek? Na és a transszexuálisok? Fogyatékkal élők? Idősek? Fiatalok? Senki nem tehet arról, ergo nem büszkeség és ünneplés tárgya.
2013. márc. 9. 14:09
 16/19 anonim ***** válasza:
65%
Nem a nőnapon kell agyalni hogy hülyeség vagy nem, hanem az egész évben egyenlőkként bánni egymással, és akkor tényleg nem lenne sok értelme a nőnapnak. Mert amúgy ott van: valentin nap, anyák napja, születésnapok, névnapok.
2013. márc. 9. 14:49
 17/19 anonim ***** válasza:
Én szeretem a nőnapot, és ha pasik többsége ki tudna nyögni ezen a napon egy olyan egyszerű mondatot, hogy "boldog nőnapot", azzal már boldoggá tudna tenni. Csakhát van, aki még ezt is sajnálja.
2013. márc. 10. 11:47
 18/19 anonim ***** válasza:
75%

A nők azok, akiknek a vállán van szinte az összes otthoni teher. Ugyan melyik férfit érdekli, hogy tiszta ágynemüt kell huzni, vagy kész e a gyerek leckéje,vagy mi legyen a vacsora stb.Ha beteg vagy, a nő ápol, ha szomoru vagy ő vigasztal.Hogy a világon vagy, azt az ő erejének köszönheted. Hát köszönd meg egy szál virággal.

A nőnap egyébként nem kommunista ünnep. 1857-ben New Yorkban volt egy 40 ezer fős tüntetés. Ennek emlékére van a nőnap.

2013. márc. 10. 16:27
 19/19 anonim ***** válasza:
68%

Eleve a kérdés már rossz érzést kelt bennem! Eszembe jut, hogy miért nem tisztelnek bennünket? Mert mi se magunkat! Ha egy férfi ilyen kérdést olvas, máris feleslegesnek tartja!

Emlékszem, az én egyik felmenőm 1900-ban született, és ő mesélte, hogy pesten a villamoson amíg egy nő is állt, férfi nem ülhetett! Most, a takony tizenéves srác bőszen vihog a a 4-es villamosra felszálló kismamán, mert a hasa "fel van pumpálva"! Egy álló idősebb nő rájuk szólt, mire a válasz: közöd?

Tehát csak bátran kérje ki magának az ünneplést, aki süllyedni akar!

2013. márc. 28. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!