A 35 éves férfi tanáromnak hogyan kell köszönni, ha e-mailben írok egy levelet?
Figyelt kérdés
Én 14 éves fiú vagyok.2013. márc. 5. 20:03
1/8 anonim válasza:
Kedves Tanár Úr! vagy Tisztelt Tanár Úr! Amelyik a szimpibb a kettő közül, de szerintem ezek lehetnek a legjobbak.
2/8 anonim válasza:
Ja és bocs, kihagytam az előbb, hogy köszönni nem kell, ez a megszólítás a normális. Mert pl. ha azt írod, hogy Jó estét! vagy Jó napot!, akkor nem tudhatod biztosan, hogy melyik napszakban fogja megnézni, szóval tök fölösleges. Ezért jó a fenti két megszólítás. (1. voltam)
4/8 A kérdező kommentje:
De én ezzel a tanárral jó viszonyba vagyok. Sokat szoktunk beszélgetni a közös hobbinkról. És ha köszönés nélkül írok? Csak néhány képet kellene elküldeni.
2013. márc. 5. 20:24
5/8 anonim válasza:
Üdvözlöm Tanár úr!
- így elég bensőséges?
6/8 anonim válasza:
Üdvözlöm Tanár úr ! Mellékelten küldöm a képeket ahogy megigértem.Szép estét/napot
7/8 anonim válasza:
Én még mindig így írnám:
Kedves/Tisztelt Tanár Úr!
Mellékeltem a képeket./Küldöm a képeket.
Üdv: XY
*Első voltam. Amúgy ha ennyire jó a viszonyotok, akkor inkább a "kedves", mint a "tisztelt", mert az utóbbi inkább távolságtartóbb.
8/8 anonim válasza:
Ha én tanár lennék, nem leveleznék a 14 éves tanulóimmal, kivéve ha (mint Ausztráliában), rádión végezném a tanulmányaimat. A tanár-diák viszony ne terjedjen túl az iskola falain kívülre. Azt a néhány képet odaadhatod másnap is az iskolában, azért nem kell belemászni a magánéletébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!