Mit gondolsz mikor az alábbi esetek közül látod/hallod valamelyiket?
1.Ha valaki kezet nyújt a másik pedig (szándékosan) nem fog vele kezet?
2.Ha valaki köszön valakinek az utcán, és a másik nem köszön vissza?
Mi a véleményed arról aki elutasítja a másikat?
Merthogy szerintem sokkal rosszabb helyzetben van az aki nem köszön vissza vagy nem nyújtja viszont a kezét.Legalább is én sokkal "gázabbnak" tartom azt ha nem köszönök vissza vagy nem nyújtok kezet.(Már mindkettő előfordult 1-1x,de persze csak azért mert elbambultam -szándékosan még sosem)
Természetesen ha harag áll fent a két illető között az más, én most csak arra gondolok mikor valaki felsőbbrendűnek érzi magát és amiatt nem köszön egy másik embernek.
1. nekem van olyan ismerősöm aki vallási okokból nem fog kezet másokkal. (nem tudom pontosan melyik vallás ez, de csak a férjét/feleségét érintheti meg az ember)
2. lehet szimplán figyelmetlenség. Én 'elbambuló' típus vagyok, sokszor a saját anyámat sem venném észre, ha szembe jön az utcán. Nem bunkósából csinálom, egyszerűen szétszórt és figyelmetlen vagyok. Próbálok rajta javítani de eddig,még nem sokat javult a dolog.
Ha velem csinálják ezt, akkor nem veszek róla tudomást.
Mindkét esetben mérges és csalódott lennék.
Mit veszt azzal az ember ha kinyitja a száját vagy kezet fog valakivel?Ha úgy gondolja hogy az elutasított ember nem éri meg az idejét akkor ne töltse vele.Nyilván ha konfliktus volt a két fél között akkor nem kell egymást fogdosni,de alaptalanul szerintem mindkét eset elítélendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!