Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Most mar hogy intezzem el ezt...

Most mar hogy intezzem el ezt "szepen"?

Figyelt kérdés

Tanacsra lenne szuksegem, hogy hogyan hagyjam ott a munkahelyemet "szepen".

Aprilis ota dolgozom itt, es a fonoknom aki egyben a tulaj is es egesz nap a nyakunkba liheg kb az elso hettol erezteti velem, hogy en "csak" egy bevandorlo vagyok (amit azert nem ertek, mert o vett fel!).

Mindenben a hibaimat keresi es folyton beszologat-eleg durvakat is.

Ezt eddig mind elviseltem,sot en voltam az aki megprobalt ugymond "okos enged szamar szenved" alapon normalisan,sot kedvesen viselkedni vele, hatha eszreveszi magat.De nem...

A munkamat mindig rendesen elvegzem, a vendegek is szeretnek, sosem volt ram panasz, sot neha meg a kolleganom helyett is kell dolgoznom, mert lustacska.

Szoval a lenyeg az, hogy egyik nap a masik csaj csinalt valami iszonyat nagy hulyeseget es a fonok velem kezdett el torkaszakadtabol uvolteni (berekedt!) majd pedig lehulyezett.Ekkor megkertem, hogy vegyen vissza magabol, majd a hatralevo kb 3 orat egy szo nelkul ledolgoztam, majd a nap vegen megkerdeztem tole, hogy mi a baja velem, de o erre olyan cukormazasan kozolte hogy "ah semmi, o mindig ilyen" aztan mondtam neki hogy lehet hogy masokkal, de nalam amig en tisztelettel beszelek vele addig tole is ezt varom!Meg neki allt feljebb.

Ugyanezen a delutanon felhivott gy regi ismerosom akivel parszor dolgoztam egyutt, hogy lenne-e kedve naluk dolgoznom (jol ment a munka egyutt es tobbet is fizetne).

Szoval aznap este elmentem egy probamunkara, es nagyon orultek, es akartak hogy azonnal kezdjek, de mondtam neki, hogy meg fel kell mondanom szoval csak egy het mulva tudok jonni.

Viszont masnap beteg lettem es mult heten nem mentem dolgozni az eredeti munkahelyemre, es ezen a heten meg mar itt kellene kezdenem.Amig beteg voltam nem akartam csak ugy egy telefonhivassal felmondani, mert sztem az bunkosag meg amugy is van meg nala penzem- bar sztem azt mar ugysem latom. :(

Siman felmondanek, csak van itt valami: a kolleganom akit nagyon szeretek, ma irt egy smst, hogy ugye tenyleg csak beteg vagyok es nem pedig nem jovok tobbet dolgozni (o is ott volt a kiabalasnal) mert akkor nekik nagyon szar lenne, mire talalnanak vki mast a helyemre addig neki tobbet kene dolgozniuk...es most nem tudom mit csinaljak.Ha itt nem kezdek a heten akkor eluszik a lehetoseg, viszont akkor ot hagyom sz@rban mert vagy egy honapig tuloraznak majd mire talalnak vkit helyettem.

Szoval hogyan mondjak fel igy?

A baratom azt mondta szte hulye vagyok, hogy ilyeneken gondolkozom, mert neha a magunk erdekeit kell nezni nem maset es kulonben is most majd a fonokom megtanulja megbecsulni az alkalmazottjait (erosen ketlem!)

Igaza van es en vagyok tul jo szivu vagy jogosan erzem magam kellemetlenul?

Tanacsokat varnek....

Koszi

2009. szept. 2. 18:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a barátodnak van igaza. A saját érdekeidet nézd.

Hisz ha most lemaradsz akkor maradsz a másik helyen ahol ilyen a főnököd??? Szerintem menj be minél előbb és mondjál fel.

2009. szept. 2. 18:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki a saját sorsáért felelős!

Ha a barátnődnek ott rossz , hagyja ott ő is!

2009. szept. 2. 18:21
 3/9 A kérdező kommentje:

Hat tulajdonkeppen igazatok van, ha en lennek forditott helyzetben akkor engem se nezne senki valszeg...

Csak mar most ideg van a gyomromban ha arra gondolok amit az a no le fog rendezni ha bemegyek felmondani...lehet hogy valami idegnyugtato injekciot kene magammal vinnem hogy meg ne fojtson ahogy ismerem...

koszi a valaszaitokat!

2009. szept. 3. 00:39
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne parázz már ennyire, nem a hűbértársadalomban vagyunk!

Felmondasz, határozottan, felesleges magyarázkodásokba ne menj bele, szedd össze ami a tied, és viszonlátásra!

2009. szept. 3. 11:27
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Csak ezt kell szem előtt tartani:

tudomásul kell venned azt, hogy amennyiben rendkívüli felmondással élsz munkaadóddal szemben, úgy nincsen felmondási idő, nem jár végkielégítés és munkanélküli ellátásra sem leszel azonnal jogosult, ha esetleg a másik munka nem jön össze.

2009. szept. 3. 11:31
 6/9 anonim ***** válasza:
Igaza van a barátodnak. Ebben az esetben a saját érdekeidet kell szem előtt tartanod. Ha ottmaradsz, úgy kicsinál, hogy rámehet még akár a magánéleted is. És ő talán fontosabb, mint a kollégáid. Másrészt meg nem minden nap adódik ilyen lehetőség, hogy egy jobb helyre csak úgy át tudj menni. A lényeg, hogy NAGYON HATÁROZOTTAN, ellentmondást nem tűrően kell fellépned a paraszt főnököddel szemben. Valószinűleg megpróbálna maradásra bírni, hogy ne kelljen a pótlásoddal foglalkoznia. Aztán úgyis folytatódna ugyanígy. Én is voltam hasonló helyzetben. Egyszer, amikor meguntam a szekálásait, konkrétan megmondtam neki, hogy másnap már nem vagyok hajlandó bemenni. És nem tudott mit tenni. Annyival még rosszabb volt, hogy nem volt mellette másik munkalehetőségem. Aztán 2 héten belül találtam új helyet. Szóval a helyedben összeszedném magam, és higgadtan, de nagyon határozottan megmondanám neki...
2009. szept. 3. 12:28
 7/9 anonim ***** válasza:

Hagyd ott!Azt Én is megkaptam, hogy nézzem a többiek érdekeit...az a lényeg, hogy nekik könnyebb legyen...persze!Elárulok valami, nem fognak belehalni.Ebben a helyzetben csak a saját érdekeit nézze az ember, mégha csúnyán hangzik, de Ők is csak a saját érdekeiket nézik úgyhogy ennyi.

Sok sikert!

2009. szept. 3. 15:15
 8/9 A kérdező kommentje:

Hat koszonom mindenkinek a megerositest, hogy nem vagyok egy perszona, ha egy jobb lehetoseg miatt elmegyek...

11:31 hsznak, koszi neked is csak nem Mo.n dolgozom es itt csak egy het a felmondasi ido, es munkanelkuli segelyre meg amugy se lennek jogosult.De koszonom, hogy jogilag is segitettel :)

2009. szept. 3. 16:05
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt egy ilyen munkahelyem szőrnyű volt az a 10 hónap amit pályakezdőként ott éltem meg.

Mondj fel minél hamarabb, mert ha nem akkor szerintem tuti, hogy kifog készíteni a főnököd. Ne azt nézd, hogy a többieknek milyen rossz lesz, ők is tudnak lépni a életükben. Nagyon nagy lehetőség számodra az új munkahely, szerintem vágj bele. De előbb nézz a szívedbe, hogy te mit szeretnél, ne a mi vagy bárki más tanácsait nézz, persze így könnyebben megerősítünk téged a döntésedben. De csak te számítasz:)

L/22

2009. szept. 4. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!