Köszönési etikettről kérdeznék!?
Az tényleg durva:D
Annak örülök, hogy Én 16-nak nézek ki,persze nem olyan kisgyerekesen:)Az meg tényleg hogy is mondjam, fura, hogy a tizenévesek lassan 30 évesnek néznek ki:)
Szerintem az hogy MÁS hogyan köszön neked az mindegy, ha nincs tisztában az etikettel akkor az az ő baja. A lényeg hogy te köszöntél mert manapság már az is kezd ritkaságszámba menni. Ahol én lakom például ott a köszönés szinte luxus, pedig ez vidék. Nagyot néztem amikor először ideköltöztem hogy nem csak a nagyvárosban megy ez de egy kisközségben is! A többség nemhogy nem köszön de vissza is alig.
Szóval szerintem ha egy ismeretlenről van szó akkor tegyél rá hogyan köszön, inkább örülj hogy olyan fiatalnak néz hogy lesziáz. :)
Ha meg egy ismerősről van szó aki idősebb, akkor kérdezd meg hogy tegezheted -e.. amikor ideköltöztem én is megkérdeztem a helyi nénit akivel összebarátkoztam hogy mehet -e a tegezés, simán belement. Ismerősök között belefér.
Én kis koromban pont azért nem köszöntem soha, mert nem tudtam, kinek hogy kell. Mert az egyik azt mondta, hogy neki nem kell a csókolom, a másik meg elvárta. Na, most ötévesen ebbe jól bele lehet zavarodni.
Az elsős tanító néni elvárta a "Jó reggel kívánok!" köszönést, de a harmadikos-negyedikes tanító néninek lehetett csókolommal köszöni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!