Kinek illik ilyen esetben kezdeményezni a tegeződést?
A hierarchia az szakmai dolog, nem emberi, tehát az, hogy milyen beosztású valaki, az jelen esetben indifferens.
A szokatlan megoldás vagy a feszengés helyetti "bele a közepébe" dolog jó lehet.
Nőként esetleg, ha van annyira jó a kapcsolat, miért ne kérdezhetnéd meg: "Olyan kínos ez a magázódás, nem tegeződhetnénk Pista bátyám?"
Szerintem munkahelyi körülmények között kevés helye van a "csókolomozásnak". Munkahelyen nagyjából divat a tegeződés, de ha ez az adott cégnél nem bevett szokás, akkor nem kéne erőltetni. szerintem a legcélszerűbb az üzleti stílus, vagyis a tiszteletteljes magázódás. Ha nagyon jópofizni akarnak egymással, akkor a nő talán megengedhet magának egy "Jó napot, X bácsi!" köszönést, de ennyi.
Irodán kívül véleményem szerint a férfinak kellene kezdeményeznie a tegeződést ebben az esetben.
Vannak általános szokások, hagyományok, de egy munkahelyi környezetnek is meglehetnek a sajátjai. Ez lényeges lehet. Egy munkahelyre lehet jellemző a tegeződés, ez esetben te kezdeményezel, hiszen a "csókolom" világos állapot - a főnök nem tartja lehetségesnek, hogy ő kezdeményezzen. Ahogy mondták, bele a közepébe: megfelelő körülményeket választva, vagy teremtve neked kell javasolnod a tegeződést, ha ezt szeretnéd. De te döntöd el.
Ha a munkahelyre nem jellemző a tegeződés, akkor viszont maradjon minden így, mert eszerint ott ez a "hagyomány".
Valaki azt írta: ("Irodán kívül véleményem szerint a férfinak kellene kezdeményeznie a tegeződést") Nos én meg ezzel az illetővel értek egyet. Na meg mióta számít szexuális zaklatásnak, ha a férfi is kezdeményezi néha a tegeződést? Miért ne? Ennyi erővel már akkor az összes férfit le lehetne tartóztatni azért, mert csak egy egyszerű szimpla tegeződést mer kezdeményezni. Ezzel le lehetne a fél országot tartóztatni ennyi erővel nem? pusztán egy a nő számára nem elfogadható verbális kommunikáció miatt nem? Jaj már ne legyünk már ennyire finnyásak. Na ezt el tudom képzelni egy olyan országban, ahol egy nőt tényleg nem érdemes letegezni mert...ott úgyis a nők osszák a lapot, az ővék az első, és az utolsó szó is na én férfiként biztos, hogy nem szeretnék egy ilyen országban élni az már ezer százalék ártana a férfiúji büszkeségemnek. Semmivel nem felsőbbrendűbbek ők sem akármilyen pozícióban/státuszban is vannak szerintem.
Na de ez szexuális zaklatás?. Ezt a baromságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!