A franciák miért csak 4 naponta fürödnek?
10. pont így érzem én is.
Nem bírok belefeküdni az ágyba úgy hogy előtte ne tusolnék le.Valahogy koszosnak érezném magam hogyha nem zuhanyoznék naponta.
Napi kétszer?
Összetéveszted az amerikai középosztállyal.Ők tényleg 2x is megfürdenek egy nap.
A magyaroknál , még a felsőbb osztálybeliek is napi 1x fürdenek.
Honnan szeditek ezt a török marhaságot? A törököknek voltak fürdői, de azokban sem a pórnép lubickolt naponta.
A magyar paraszt meg hol fürdött? Az itató vályúba? Mert fürdőszobát még a hatvanas évek elején épült falusi házakban sem csináltak. Volt pléhkád, amit elővettek kéthetente és megfürdött egy vízben az egész család. Mert ki a csuda cipelte volna az egyetlen kútról a faluban a vizet bele? Lavorban mosakodtak, vasárnap szapannal. Hétköznap szájból. Azaz a szájukba vettek egy pofa vizet a konyhában, kimentek az udvarra, belereszteték a szájukból a vizet a markukba és azzak törülték ki a csipájukat.
Voltak kádfürdők nagyobb falvak mellet, ott volt kenő asszony, borbély aki hajat vágot eret vágott, köpölyözött és fogat húzott, (meg volt fürdősk.rva). Oda évente kétszer, négyszer mentek el szekéren a gazdagabb parasztok. Városon a polgári lakásokban volt fürdőszoba, de oda is cipelni kellet a fűtőanyagot, ha volt cselég, akkor gyakrabban fürödtek - szombatonként. Vidéki kúriákban nem volt, ott is pléhkád volt a menő, vagy fadézsa. A hatvanas években jött be divatba a fürdőszoba, a megüresedő ólat építették át. Akkor is a hetente 1x ment. Később jött be nyugatról a németektől a tussolás (a szó is erre vall - duschbad). Ezt a jóvilág naponta fürdésre fejlesztette - BPesten. De lassan ez is vissza esik a pénz miatt.
Érdekes, én is többször hallottam már ezt a franciákról.
Én is naponta zuhanyzom este / kádban nem szoktam, mert vízpazarlás és a zuhanyzás a bőrnek is jobb /. Nekem is hiányozna. Reggel meg megmosom az arcom, hónaljam.
A napi kétszeri fürdés viszont már hülyeség, az már tényleg árthat a bőrnek. Ugyanúgy a naponta, kétnaponta történő hajmosás. Én hajat csak egyszer mosok egy héten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!