A kéregetők mi alapján választják meg, hogy kihez mennek koldulni?
A Lidl parkolójában végigkövettem egy óráig, hogy a koldusasszony kihez megy oda. És nem értem a logikát.
Akihez biztosan odament, azok a biciklivel érkezők voltak. Pedig gondolom nem a leggazdagabbak jönnek biciklivel bevásárolni a boltba.
A másik célcsoportja a kisgyerekesek voltak. Pedig szintén úgy gondolom, hogy ha valahol nincs felesleges pénz, az pont a kisgyereket nevelőknél áll fenn.
Viszont az egyedülálló, öltönyös férfiakhoz, meg a jólszituáltnak tűnő idős párokhoz (akiknél én alapból több pénzt sejtenék) nem ment oda.
A kisgyerekesekhez biztos azért, mert aki szereti a gyerekeket az rossz ember nem lehet és sokkal empatikusabb, ergó könnyen megsajnálja és ad pénzt. A biciklisekhez meg biztos azért mert nehezebben menekülnek el, mert nem autóval vannak, védtelenebbek.
Ha koldus lennék öltönyöshöz biztos nem mennék oda, azok többségében a normális embereket is lesz.rják, nem hogy a koldusokat
Általános jelenség, hogy azok szoktak inkább jótékonykodni, akiknek egyébként is kevesebb van. Azok jobban átérzik a nehéz helyzetben lévőket.
Gondolom ezt a koldusok is tudják.
Igen, egyetértek az előzőekkel, én is igy gondolom. Az empatikusabbakat szokták kiszurni.
Én bébiszitterkedtem egy darabig, és amikor a babával sétálni mentünk, akkor odajött egy-egy koldus is.. bár én jól leoltottam őket, h "nem szégyelli magát, kisgyerekes anyukától pénzt kér??"
Tudom, hogy nekik nehéz megélni, de pl. a cigányok ill koldusok egy része megse próbálja, h normális életmódja legyen, és amikor azt nézem, h a cigányok segélyét vonják le minden fizetésünkkor, akkor már szó szerint orditani lenne kedvem vele hogy még odajön pénzt kérni.. Én naphosszat dolgozok, 10 órákat, plusz sokszor hétvégente is, erre ő meg csak kóvályog és kéreget.. na ez engem marhára ideegesit.
Ne haragudjatok, hogy ennyire eltértem a témától, de ez kikivánkozott belőlem, remélem nem baj :)
Hozzám mindig odajönnek. De nem csak koldulni, bármilyen problémája van valakinek, nekem kezdi el panaszolni, tőlem kér segítséget. Megkérdezik a véleményem a boltban, hogy milyen márkájú arckrémet vegyenek, meg milyen könyvet :D Vagy ha látják, hogy matatok egy polcon, akkor később letámadják ugyanazt a polcot.
Szőke, fiatal lány vagyok nagy kék szemekkel, amink, tetkó, piercing nélkül, egyszerű ruhákkal és általában hatalmas mosollyal a képemen.
Az emberek meg szeretik a természetes dolgokat, mert nem érzik becsapva, fenyegetve magukat. A mosolyt bizonyára úgy értelmezik, hogy jó a kedvem, ezért biztos szívesen foglalkozom velük. Talán gondterheltnek sem tűnök a ruganyos, hosszú lépteim miatt, ezért úgy gondolják, nincsenek anyagi problémáim.
A vicc az egészben, hogy amúgy utálom az embereket. És mégis mindig kiszúrnak maguknak... Abszolút nem tudom átérezni a fájdalmukat, és soha nem is akartam foglalkozni a bajaikkal. Aztán lehet, hogy én arra születtem, hogy boldoggá tegyem őket, csak még nem tudok róla :D
Engem is mindig kiválasztanak. A jósoló cigány asszony, a kolduló nő, férfi. Szófosó öregasszony a buszon, vonaton.
Nem mosolygok úgy magamban, néha csak bambulok.
Mégis mindig megtalálnak. Nem látszom pénzesnek sem.
Olyan nehezen tudom lerázni őket. Szövegük van, néha bedőlök
szívszaggató történetüknek. Naívság, és a hülyeség között pedig csak egy hajszálnyi a különbség.
Akinek soha, semmilyen körülmények között nem adok, akin érzem az alkohol szagát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!