Meddig nem ciki "csókollommal" köszönni? 12/l
Figyelt kérdés
2012. dec. 21. 17:40
1/16 anonim válasza:
kinek meddig?
mármint hány éves embernek?
vagy neked hány éves korodig?
attól függ, hogy ismeretlen, vagy a szomszéd bácsi stb.
én 39 éves vagyok, szóval az anyukád lehetnék, de pl. a nagybátyámnak még ma is csókolommal köszönök. viszont ha nekem egy 12 éves köszön így, az nem gáz, de mondjuk egy 16-18 évesre rászólok, hogy inkább tegezzen, főleg ha lány. a magázás olyan hivatalos, a csókolomtól meg öregnek érzem magam. bár az is igaz, hogy nem vagyok a szokványos néni, mert igyekszem jófej és fiatalos lenni.
2/16 anonim válasza:
Mindenki másképp reagál. Szerintem 14 éves kortól már ne használd ezt a köszöntést.
3/16 anonim válasza:
Én aszem14 voltam mikor elhagytam a csókolom köszönést és a napszaknak megfelelően köszöntem. A férfiaknak. A nőknek maradt a csókolom. De egy ideje más szempont alapján köszönök. Munkakapcsolat. Esetén tegezem. Csaknem korfüggetlenül. 33f
4/16 anonim válasza:
~11 éves koromban kezdtem elhagyni, mindenkinek napszaknak megfelelően köszönök (kivéve persze azt, akit tegezek. Borzasztóan utáltam mindig is a csókolomot, úgyhogy a lehető leghamarabb elkezdtem leszokni róla. :)
6/16 anonim válasza:
Szerintem gyerek szájába sem való, nemhogy tinilányéba. A Jó napot kívánok! pont jó.
7/16 anonim válasza:
Hát én 20 éves vagyok, és van akinek csókolommal köszönök. Ez nem cikiség kérdése, ez illem. Inkább azt kéne figyelni, kinek hogyan köszönsz, mert az nem mindegy. Javallanám az Illik tudni című illemtan könyvet. Meglepő mennyi mindent nem ismernek, meg nem is tartanak az emberek, és még a leg illemtudóbbakat is meglep néhány szabály!
8/16 anonim válasza:
Én 40 éves férfi vagyok és sok idősebb nőnek köszönök csókolommal, de leginkább kezét csókolommal. És nem gyerek-felnőtt kontextusban, hanem csak az udvariasság jeleként.
9/16 anonim válasza:
Én akkor szoktam le róla, amikor bekerültem gimnáziumba, ott már helyénvalóbb volt a napszaknak megfelelő köszönés, a "nénizés/bácsizás" helyett a "tanárnőzés/tanárurazás". Azóta ritka, hogy csókolommal köszönök, inkább csak idősebbeknek (értsd: ilyen nagymama/papa korúaknak) meg valahogy az általános iskolás tanáraim esetében nem tudom mellőzni a régi megszokott köszönést:))
10/16 anonim válasza:
én 23évesen a párom apjának még mindig csókolommal köszönök :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!