Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Illetlenség kesztyűbe kezet...

Illetlenség kesztyűbe kezet fogni?

Figyelt kérdés
2012. dec. 11. 13:54
 1/4 anonim ***** válasza:
89%

igen, kivéve

- nagy hidegben, ha mindkettőtökön kesztyű van

- ha két melós, melóskesztyűben érzi szükségét a kézfogásnak

igazából a fenti esetekben is illetlenség, de bocsánatos

ja, és ha a hölgyön van kesztyű és kezet fog akkor neki nem illetlenség

2012. dec. 11. 14:03
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően igen. De attól, aki kézfogásnál nyújtja a kezét, elnézendő, ha nagy különbség van köztetek. Például ha egy tábornok nyújt kezet egy bakának, akkor nem köteles levenni a kesztyűjét. Vagy ha te egy fiatal férfi vagy, és a barátnőd idős nagymamája nyújt neked kezet, tőle sem számít illetlenségnek.
2012. dec. 11. 14:11
 3/4 anonim ***** válasza:
68%
Mindenekelőtt kesztyűbe nem lehet kezet fogni. Kesztyűben lehet. A körülmények határozzák meg, hogy illik-e. Ma már minden hagyományt felrúgnak, de általában nem illik férfitól nőnek, rangban jóval feljebb lévőnek, korban idősebbnek kesztyűben kezet nyújtani. Vannak határesetek, ha az embernek van úgy általában tájékozottsága, emberismerete, történelmi, etnikai, stb. ismeretei, akkor kialakul egy olyan érzék, amely mindig tudja a jó megoldást. Sőt, ha elvéti, tud úgy viselkedni, hogy tompítsa, esetleg észrevétlenné tegye a hatást. Többek között erre is jó, ha úgy általában sok mindet megtanul az ember. Sose tudja, mikor veszi hasznát.
2012. dec. 11. 15:21
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

IGen az! És nekem rohadtul el szokott kattanni az agyam,amikor valaki nem tisztel meg azzal,hogy leveszi a kesztyűjét és belenéz a szemembe!

És nem hiszem,hogy ezzel csak én vagyok így...

2012. dec. 21. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!