Karácsonykor kiöltöztök otthonra? (férfiaknak: öltöny, ing, nyakkendő? Nőknek: egybe ruha, magassarkú, ékszerek? )
Anyóséknál lakom, és itt minden karácsonykor ki kell rittyentenie magát az embernek.
Én úgy gondolom, hogy ez nem egy nemzeti ünnep, hogy fehér ing, zakó és a nőknek majdnem ugyan ilyen színű öltözék kötelező legyen.
Szerintem elég lenne egy egyszerű, egyszínű kötött pulóver, egy fehér póló, vagy piros... nadrág helyett harisnya + szoknya...
Ehelyett mindenki feszeng a ruhájában, látszik mindenkin, hogy nem túl kényelmes ami rajtuk van...
Kíváncsi lennék: nálatok mi a szokás etéren?
Számomra fura, hogy ezt az ünnepet, így akarják ünnepelni, aminek teljesen más módja(i) van(nak).
Megkérdezhetem, hogy miért pontoztatok le? o_o
Én írtam, hogy nem tudom elképzelni, hogy mackóban karácsonyozzak? Mi ebben a probléma? Vagy a sértő? Én kicsi korom óta kiöltözök karácsonykor? Ez baj? Vagy az, hogy az ünneplő is lehet kényelmes?
lehet mi vagyunk a nemnormális család, bár a családunk összesen anyumból és belőlem áll :) az utóbbi években, mióta elhunytak a nagyszüleim, azóta nem rittyentjük ki magunkat. könyörgöm, minek? kettesben ülünk itthon a kanapén, forralt bor, filmnézegetés, nagy dumálások, aztán finom halászlé, székelykáposzta, sütik, szaloncukor.
mi örülünk annak, h együtt lehetünk, és végre egy jót beszélgethetünk egymással, mivel már régóta nem egyezik a lakcímünk :) aztán estefelé a párom is hazaérkezik az anyukájától, ő is megkóstolja a menüt (már ha még fér valami a pocakjába :) kis dumcsizás, aztán utána szépen nyugovóra térünk.
másnap reggel jóanyám visszatér szerető párjához, hogy eltakarítsa a romokat, amiket a fickó gyerekei, unokája hagyott maga után. :) najó, ez túlzás, de a lényeg, h nálunk alszik aznap este, aztán 25én hazavisszük.
komolyan én vagyok a proli, amiért az itthonüléshez nem vágom magam glédába? :) ez jó :)
"komolyan én vagyok a proli, amiért az itthonüléshez nem vágom magam glédába? :) ez jó :)"
Szerintem senki nem mondta, hogy proli, aki nem öltözik ki...
Viszont azt elárulom neked, hogy ahol a nagyobb család, 10-15 fő is összegyűlik, ugyanúgy örülnek, forraltboroznak, esznek-isznak, tévéznek, sütiznek és szaloncukroznak, mint ti ketten...
Csak amikor 100 kilométerről utazol oda, hogy láthasd a családod, mégsem melegítőben meg pizsamában mész.
azért annyira neveletlen én sem vagyok, hogy ha vendégségbe megyek, akkor nem vágom magam puccba normálisan.
mondjuk örülök, h nem nyüzsög körülöttem egy halom ember még olyankor is, mert tuti idegösszeomlást kapnék. nekem a karácsony a pihenés, nyugalom ünnepe, amikor végre alhatok normálisan, szusszanhatok egy nagyobb hangvételűt, és nem kell folyton a munkán agyalnom.
szóval hálát adok az égnek, h nincs 100 tagú rokonságom, akikkel minden ünnepen kötelezően jópofiznom kell :)
"szóval hálát adok az égnek, h nincs 100 tagú rokonságom, akikkel minden ünnepen kötelezően jópofiznom kell :)"
Ne haragudj, de én téged sajnállak, ha a rokonokat kötelező jópofizásnak veszed.
Normál esetben az ember örül, ha láthatja a hozzátartozóit és velük ünnepelhet. Miért lenne nekem teher az, hogy a nagynénikkel, nagybácsikkal találkozom, akikkel egyébként is havi szinten tartjuk a kapcsolatot? A családnak nem az ilyen sunyi széthúzásról kellene szólnia, hanem a közös ünneplésről, egymás iránti szeretetről.
Rosszul vagyok az ilyen emberektől, akik csak képmutatásnak és jópofizásnak tartják azt, hogy a saját nagyszüleivel, nagynénikkel/nagybácsikkal, unokatestvéreivel ünnepelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!