Karácsonykor kiöltöztök otthonra? (férfiaknak: öltöny, ing, nyakkendő? Nőknek: egybe ruha, magassarkú, ékszerek? )
Anyóséknál lakom, és itt minden karácsonykor ki kell rittyentenie magát az embernek.
Én úgy gondolom, hogy ez nem egy nemzeti ünnep, hogy fehér ing, zakó és a nőknek majdnem ugyan ilyen színű öltözék kötelező legyen.
Szerintem elég lenne egy egyszerű, egyszínű kötött pulóver, egy fehér póló, vagy piros... nadrág helyett harisnya + szoknya...
Ehelyett mindenki feszeng a ruhájában, látszik mindenkin, hogy nem túl kényelmes ami rajtuk van...
Kíváncsi lennék: nálatok mi a szokás etéren?
Számomra fura, hogy ezt az ünnepet, így akarják ünnepelni, aminek teljesen más módja(i) van(nak).
NÉzd kérdező, nekem úgytűnik, hogy neked a kötelezettséggel és a fegyelemmel van alapvetően problémád.
Nálunk nem erőszak a szép ruha, csak mindenki így érzi illőnek. Akkor sem szól senki, ha valakinek farmerhez támad kedve inggel, de nem igazán van ilyen. Mi jól érzzük magunkat így, és a hangulat is családias, felszabadult (ahogy valaki mondta: aki a munkahelyén is így öltözik, annak ez nem nyűg).
Az, hogy nálatok kényszer, erőszak, és emiatt számodra utálatos, az egy más kérdés.
Nem öltözünk ki,24-én otthon kettesben melegitő+póló mint máskor,25-26 családlátogatás,oda olyan ruha mint amibe dolgozni is járok,vagy máskor bárhova,ez kedvfüggő,vagy farmer-szűk felső vagy szoknya-vastag mintás harisnya-felső.
De elegáns sosem,valahgy az elegáns ruhákra nem terveztek kiengedhető részt,hogy ne szoritson ha teleesszük magunkat..:D
Otthon tréningruhában karácsonyozunk! Ha átmegyünk anyósomékhoz, oda max. egy farmert, meg egy normálisabb felsöt felveszek.
Anyósom ennek ellenére egyedül otthon puccba vágja magát, körömcipöben flangál a lakásban.
Nálunk nem mondanám, hogy kötelező, de így szokás. Férfiaknak ing, hozzá illő nadrággal (nem farmer), nyakkendő már túlzás lenne, de akinek ahhoz van kedve, azzal sem lesz kirívó. Nőknek meg... hát ha nem is olyan, amiben mondjuk színházba járunk vagy hangversenyre, de mindenképp valami csinos, de ez lehet akár valami tunika is leggings-szel, csak tényleg az a lényeg, hogy nem olyan ruhában vagyunk ilyenkor, amiben hétköznap otthon tengünk-lengünk :)
Tudom, hogy sok embernek furcsa, hogy van, aki otthonra kiöltözik, elvégre otthon van, viszont én meg úgy vagyok vele, hogy otthon is lehet olyan alkalom, aminek megadjuk a módját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!