Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért lehet szellemileg...

Miért lehet szellemileg korlátozott képességűeknek főiskolán/egyetemen tanulni?

Figyelt kérdés
Előre szeretném leszögezni, kérdésem nem diszkriminatív. Ha kifejteném a véleményem, az eléggé kétértelmű lehetne, bár én tudom, hogy nem negatív értelemben véve fejteném ki, mások lehet negatívan fognák fel, ezért csak szimplán szeretnék választ kapni a kérdésre. Teljes mértékben egyetértek az esélyegyenlőség elvével, de ez, véleményem szerint egy picivel már túlmutat ezen. Köszönöm előre a válaszokat! Véleményeket is várok, persze csak kultúráltakat, és ha úgy adódik, én is leírom az enyémet :)

2012. nov. 25. 22:46
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Egyébként sok egészséges ember trükközik a szellemi fogyatékosoknak járó plusszpontokkal...
2012. nov. 27. 12:38
 22/26 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Egyébként sok egészséges ember trükközik a szellemi fogyatékosoknak járó plusszpontokkal..."

Sok ember honnan vesz hozzá igazolást? És többedszer: értelmi fogyatékos.

2012. nov. 27. 13:01
 23/26 anonim ***** válasza:
Ismerősnek anyukája szerzett, egészségügyben dolgozott. Az volt az érdekes, hogy ő orvosi egyetemre jelentkezett így, fel is vették a pontoknak köszönhetően, azóta el is végezte.
2012. nov. 27. 14:07
 24/26 Andizsuzsi ***** válasza:

"Ismerősnek anyukája szerzett, egészségügyben dolgozott"

Egészségügyben nem adnak igazolást értelmi fogyatékosságról, annál is inkább nem, mert az nem egészségügyi probléma, nem betegség. A felvételi eljárás rendjében nagyon komolyan meg van határozva, hogy milyen plusz pontokat milyen igazolásokkal lehet igénybe venni. A sajátos nevelési igényről (pl. diszgráfia, diszlexia, és ide tartoznak az értelmi fogyatékosok is) a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság állít ki szakvéleményt. Értelmi fogyatékos tüneteket nem lehet úgy produkálni, hogy előtte valaki töretlenül végigment az általános iskolán plusz a gimnáziumon, aztán utolsó évben megjelenik, hogy ő fogyatékos, kér róla igazolást. Nem is életszerű, mert ha valaki el is tudja intézni valahogyan, hogy adjanak ki számára ilyen szakvéleményt, akkor valamilyen részképesség-zavarról kér, ami u.a. plusz pontot ad.

2012. nov. 27. 14:36
 25/26 anonim ***** válasza:
Nézd, ha nem hiszed el, nem hiszed el. Én tudom, hogy így volt, más is tudja, mert ismeretségi körben történt.
2012. nov. 27. 16:49
 26/26 anonim válasza:
50%
Elismerem a jogászos példám nem a legjobb. Itt olyasmire gondoltam mint amit a 10. hozzászóló írt a kommentjében. Most megint rossz példa de ha 150cm magas vagy nem lesz belőled kosaras. Kosarazhatsz ugyan és lehet, hogy ügyesebb vagy mint sok más, magasabb társad de sokra nem fogod vinni ha ebből akarsz megélni. Sokféle fogyatékosság van egy részét ha nem is egészében de részben már kilehet köszöbölni de sokat nem.
2012. nov. 27. 19:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!