A nők miért nem illedelmesek?
Nem arra gondolok, hogy vigyék a férfi csomagját vagy adják fel rá a kabátot, hanem hogy a nők számára előírt illemszabályokat nem tartják be. Pl buszról rongyolnak le ezerrel a férfiak előtt, vagy épületből ki férfiak előtt. Lépcsőn lefelé férfiak előtt, felfelé férfiak mögött mennek. Ja és teljesen maguktól, nem kényszerítve. A férfiak pedig nem öregemberek vagy sérültek és nincsenek is nagy teherrel megrakva.
A celebfőző műsorokban a kis húszéves kiscsaj viszont simán beelőzi a hatvanéves férfit ha az épp aktuális főzőceleb lakásába lépnek be. Vannak helyzetek még, amikor a nő - ha több férfi társaságában van - nem rongyol előre: mégpedig üres helyre/helyiségbe és új helyre/helyiségbe ahol még sosem járt.
Azt szokták mondani, ezek a szabályok azért vannak, hogy az indiánok ne nyilazzák le őket.
Természetesen a férfiak sem ismerik az illemet, és sokszor kiengedik a nőjüket az utcára elsőként.
Mi van? xD Indiánok már nem nyilaznak le, ott megyünk a lépcsőn , ahol épp tartunk, meg ahogy bírjuk a tempót. Van mikor sietünk, aha. Akkor "rongyolunk" de mit tegyünk, ha sietünk, totyogjunk, vagy mi?
Én kizárólag úgy tudok közlekedni, mint a huzat. Állandóan el van várva, hogy mindennel időben kész legyünk, ne lőjük be a hajunkat, meg ne sminkeljünk, ne cicomáskodjunk, hanem rohangáljunk, pörögjünk fel. Ti akartátok. Most meg ez a baj?
"buszról rongyolnak le ezerrel a férfiak előtt, vagy épületből ki férfiak előtt"
Az illem szerint a nőnek elsőbbsége van,a férfiaknak pedig ki kéne nyitni az ajtót,szóval nem értem ezzel kapcsolatban a problémát,a többit,amit meg írtál többszöri olvasásra is zavaros volt,szóval arról nem tudok mit írni
Én speciel be szoktam tartani ezeket a szabályokat, amikor csak lehet. Főleg azt, hogy új helyre férfi megy előre. (Kivéve, mikor a férfi ezt nem tudja, és nem hajlandó megmozdulni. Ez igen érdekes szituációkat szokott eredményezni...)
27/N
Én értem a kérdezőt.
Akkor nem csak én érzem hogy nincs egyenjogúság.
A nőknek kell az egyenjogúság de annak csak az előnyei kellenek nekik.Nos akkor döntsék el hogy egyenjogúság kell vagy a "régi" rendszer amikor a férfi lovagias , kinyitja az ajtót , mindig ő rendezi a számlát de cserébe nagyobb szava van..stb
Ez így nem fair hogy csak az előnyei kellenek az egyenjogúságnak.
Bár ahogy szokták mondani egyes férfi társaim "Az egyenjogúság addig tart amíg fel nem kell vinni a hűtőt a nyolcadikra."
Utolsó előtti: Már megint keveri valaki a szezont a fazonnal. Az egyenJOGÚság azt jelenti, hogy NŐ is szavazhat, dolgozhat, tanulhat az egyetemen (igen, korábban nem volt engedélyezve), tölthet be az államigazgatásban pozíciót.
Amiről a kérdező beszél, azok illemszabályok, amiket még ahogy valaki korábban írta nagyon régen találtak ki, és csak az akkori "elit" használta. Nem írott szabályok és nem kötelező betartani őket. Mivel illemszabályok, ezért nem is praktikusak. Nem tudom, hogy a kérdező hogy képzelte el, hogy majd egy csúfolt reggelen ahogy mondjuk az Árpád-hídi villamosmegálóhoz felfelé ömlenek az emberek, a nők szépen hátra álljanak, a férfiak mögé (!), mert ők férfiak és várják csak ki a sorukat...
21. század van. Ma már valódi egyenlőségre törekednek a nők, és nem régi egész más társadalmi rendszerből származó "illemszabályokra".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!