Miért idegesít másokat ha valaki sok kérdést tesz fel nekik?
Engem azért, mert nem szeretek a nevemen kívül mást elmondani magamról, de ha nem muszály, még azt sem.
Nem lenne túl előnyös, ha minden ember mindent tudna másokról.
Mármint úgy általában, vagy bizonyos dolgokról?
Szókratészi módon kell elképzelni a kérdésözönt?
Ez ugyanis simán kihozhat embereket a sodrából.
Kérdése is válogatja, kérdezni is tudni kell...
Azok a kérdések jók, amik beszélgetésbe vannak ágyazva és vitatémaként lehet felvetni, mert az emberek szeretnek érvelni és igazukról meggyőzni másokat, főként ha munkájuk végén pozitív megerősítést is kapnak. :)
A specifikus kérdések általában ezért nem idegesítőek annyira, mint a túl széles spektrumot átfogó, általános kérdések, (=ordít, hogy lövésed sincs a dologhoz) melyek magukban hordják, hogy új kérdéseket indukálnak. Ezek fárasztják az embereket. Miért? Mert Ők is megdolgoztak annak idején, hogy egy kérdésre megleljék a választ. 1..2 jól feltett kérdéssel semmi baj, ezek az intelligenciák közti tájolást, szinkronizálást segítik elő. De a faggatódzás olyan, mint a lejmolás, csak itt nem pénzt, hanem szellemi értéket kéreget folyton valaki. Ez egyfelől gusztustalan, másfelől idegesítő és fárasztó. AZ ilyen embert ezért elkerülik. Megoldás: meg kell tanulni kérdezni! :)
Mert ritka az, hogy nem tolakodó a stílus. Sajnos az is előfordul, hogy hátsó szándékú a dolog.
Rühellem a tolakodó, túl sokat (és gyakran nyilvánvaló dolgokra rá)kérdező embereket.
Énsem szeretem,pláne mikor olyan dolgokról kérdeznek,amihez semmi közük,vagy ami engem kellemetlenül érint.A legrosszabb,hogy ilyenkor hiába tudom le a választ pár flegma szóval(látszik hogy nem akarom elmondani),vagy közlöm hogy erről nem akarok beszélni,az emberek tovább szoktak faggatózni.
Amúgy szerintem bunkóság is nagyon.
Azt hiszem, értelmes embert egyáltalán nem idegesit, sőt (eltekintve a provokativ, szándékosan ostoba kérdések özönétől, amire fent emlitett igyekszik nem reagálni)!
Hiszen ez két dolgot bizonyit: egyrészt a kérdező értelmesen gondolkodik, belátja, ha nem ért valamit (ez a legfontosabb), és inkább kérdez, minthogy ostobaságot beszéljen/tegyen, másrészt ezzel kifejezi, hogy a megkérdezettől adekvát, számára hasznos választ vár, elismerve ezzel az illető jártasságát az adott területen (ami, valljuk be, jó érzés!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!