Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Nőknek sohasem kötelező...

Nőknek sohasem kötelező levenni a sapkát?

Figyelt kérdés
Milyen olyan helyzet van, amikor a nőknek is illik levenni a sapkájukat? Vagy nincs ilyen?
2012. okt. 30. 19:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én nő vagyok, és tudom, hogy nőknek nem kell, de én is le szoktam venni, főleg, épp férfiak lépnek be előittam, akik leveszik. Hülyén érzem magam, hogy én nem teszem, hiába vagyok nő, és hiába vagyok tisztábban ezzel. Meg szerintem amúgy is illik. Annyi előnye van, hogy amikor gimibe mentem, megvártam, amíg az emeletre fölérek, és ott, a szekrényemnél vettem le, esetleg ilyesmi volt, de sokszor én is leveszem.

"Igen és ez diszkrimináció.

A férfiaknak is fázhat a fejük , a hidegben.

"

Nekem azt mondták régen, hogy ennek az egésznek az az értelme, hogy a kalap hozzátartozik a nő öltözékéhez. Lehet Mondani, hogy ez hülyeség, és az is, hiszen végül is a férfinak is, főleg abban az időben, amikor a férfiak valóban kalapot viseltek. Nő létemre szerintem is butaság, bár vannak tényleg olyan alkalmak, amikor a nőnek valóban jobban hozzátartozik. A férfiak kalapja általában fekete, és nincs rajta túl sok variálni való. Meg a nők nagyon sokszor hordanak olyasmit, ami szép, de nem melegít.

2012. nov. 2. 16:26
 12/13 anonim ***** válasza:
Ja, a második kérdésedhez: órán én mindenképpen levenném. Az más szituáció, már a tanár felé való tisztelet jeleként is levenném. Nálunk volt olyan lány, aki nagyon szerette a kalapokat, de órán mindig kitette a pad szélére, szünetben újra felvette.
2012. nov. 2. 16:28
 13/13 anonim ***** válasza:

A nőknek sosem KELL levenni, de az igaz, amit itt sokan írtak, hogy a színházban, moziban azért illik - és itt kifejezetten az egymás iránti tisztelet miatt, nem pedig az illemszabályokból adódóan.

Az iskolákban szintén nem az illemszabályok, hanem általában a házirend ír elő ilyesmit.

A húgomat egyszer azért büntették beírással, mert a folyosón(!), udvarról befele jövet még rajta volt a sapka. Na, ez már durva azért, hiszen hideg tél volt, és csak azért, mert az ajtóban nem kapta le rögtön a sapkát... Mondjuk az a tanár amúgy sem volt normális, de sajnos ilyen is van.

2012. nov. 2. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!