Spanyolországban mi volt a feladata a fő mártogatónak?
Figyelt kérdés
(etikett versenyre)2012. okt. 18. 13:26
1/1 anonim válasza:
Spanyolországban a királyi pár felséges személynek számított, ő magukat akármilyen földi "halandó" nem érinthette meg. Konkrétan rájuk úgynevezett "kreált" méltóságok felügyeltek például az étkezés közben is minden mozzanatra. Ilyen volt a főtálalómester vagy a főgyümölcsmester, illetve a mai sommelier elődjének tekinthető főpincemester, továbbá a FŐMÁRTOGATÓ, aki nem mártogatott, hanem minden fogást külön-külön, szertartásszerűen megvizsgált és az ételek ízletessége mellett azok méregmentességét is ellenőrizte. Az egész étkezés néma csöndben, hangtalanul folyt le, mertez is előírása volt a spanyol etikettnek. Annyira szigorúan vették a szabályokat, hogy bármilyen mértékű megszegésért halálbüntetés járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!