Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hány napig tart a gyász?

Hány napig tart a gyász?

Figyelt kérdés
2009. aug. 4. 20:41
 1/7 anonim ***** válasza:
9%
235.6
2009. aug. 4. 20:53
 2/7 anonim ***** válasza:
21%

Attól fugg, hogy milyen kozeli ismeros...

Ha testvér, szulo, nagyszulo általában fél évig, 1 évig, te dontod el meddig gyászolsz.

De szerintem a gyász az egy nagy hulyeség, a halál nem az orokké elmúlást, megsemmisulést jelenti... A halál teljesen más, mint aminek mi gondoljuk..

2009. aug. 4. 20:53
 3/7 anonim ***** válasza:
97%

amíg az adott illető "túl"nem teszi magát az elvesztette család tagon...

nem lehet napra kiszámolni...

vlki 1év után is rájön a sírás.

vlki a temetésen 1könnyet se ejt, aztán otthon "törik" össze...

2009. aug. 4. 21:03
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem véletlenül volt régen is a gyászÉV. Egy év kell, amíg újra eljön minden ünnep, évforduló, évszak, de már anélkül, akit gyászolsz. Ezért volt az egy évig fekete, nem mentek mulatságba, nem tartaottak addig lagzit.

Ma már mindenki ameddig érzi. Amikor apa meghalt, én egy évig feketében voltam. Nem kényszerített senki, nekem esett jól. Eltelt azóta 3 év, de belül azóta sem könnyebb. nem sirattam meg, sem a temetésen, sem azóta, mert annyira fáj, hogy sírni sem tudok, de nincs olyan nap, hogy ne hiányozna, még így évekkel később is.

2009. aug. 4. 22:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Tarthat örökké is ha szeretted az elhunytat, de ez szerintem nem jelenti, hogy feketében kell járni. Az csak népszokás, az ember igazából a lelkében gyászol. Véleményem szerint könnyebb úgy feldolgozni valaki halálát, ha a lelki gyászunkat nem traktáljuk népszokásokkal mint pl. a fekete öltözék, mert ha pl. fél év után a lelked helyrejön és elfogadod, hogy elhunyt valakid, de még fél évig a fekete ruháról mindig a szomorúság jut eszedbe. Lélekben pedig örökké meg lehet őrizni valakit, ez a lényeg.

Ha pedig nem érzed fontosnak a gyászolást akkor nem tart semeddig.

2009. aug. 5. 08:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Igaza van a 2. válaszolónak: nem lehet kiszámolni, hogy hány napig fog tartani. Nekem Január végén halt meg a barátnőm és úgy érzem, hogy örökké gyászolni fogom:(.... Gyuszi, 18
2010. márc. 9. 17:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Gyuszi!

Hogy vagy? Sikerült feldolgoznod?

2012. jún. 25. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!