Illik sörrel koccintani?
Figyelt kérdés
Mint tudjuk elvileg nem illik, mivel az aradi vértanúk kivégzésekor az osztrákok sörrel koccintottak a siker ünneplésére. Azt hallottam, hogy amiatt még szabad/illik koccintani sörrel. Igaz ez? Kinek mi a véleménye?2009. aug. 4. 12:33
11/13 Röhögőgörcs válasza:
Szerintem ez egy szép hagyomány és mindenképpen közösségformáló erővel bír. Én nem szoktam koccintani sörrel.
12/13 anonim válasza:
"előbb a pohár tetejét ütöd össze, utána rögtön az alját, majd az asztalra csapod, mielőtt beleiszol...."
tapasztalatlan sörivókkal szoktak így kib.aszni.
ez üveggel van. ha nekicsapod a te üveged alját az ő üvege szájának, akkor az övé fölhabzik úgy, hogy be kell fogni, külömben kifut, és vagy 10percig tartani kell mire leül a hab.....
13/13 anonim válasza:
Azért ha valaki ki tud egy kicsit szakadni a legendák és mítoszok világából és utána olvas a dolgoknak az Osztrákok már abban az időben is inkább de főleg az asztalhoz csapták a sörös körsót nem pedig koccintottak vele, és az egyetlen megmaradt korabeli ábrázoláson is hosszúkás poharakkal ünneplik a győzelmet "pezsgőspohár"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!