Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Szerintetek az normális-e...

Hamilton92 kérdése:

Szerintetek az normális-e hogy egy 12 éves gyereket hazajön az iskolából és 3 órát tanul de nem ez a fontos hanem ez mindössze 2 órára engedik le és 6tól-8-ig van tévézés?

Figyelt kérdés
2012. szept. 16. 07:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
59%
Egyáltalán nem kevés ennyi szabad idő. 1-kor hazaér, 4-ig tanul. Utána 4-től 8-ig van szabad ideje, az 4 óra. Gondolom, azt a 2 órányi tévézést nem erőszakolják rá a szülei, töltheti pl. olvasással, zenéléssel, kreatív munkákkal is azt az időt. 8 után meg kaja, fürdés, lefekvés, kb. fél 10-kor már ágyban a helye egy ekkora gyereknek.
2012. szept. 16. 10:21
 12/21 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem nem normális. Az én fiam is 12 éves, így van rálátásom. Ül a suliban legalább 6 órát, hazajön, lazít kicsit, kajál. Viszont utána a három óra tanulás elképesztően soknak tűnik. Az enyém ha egy órát tanul, már jó, és csak azért nem négyes-ötös tanuló, mert szétszórt kicsit, és rendszeresen nem írja fel, hogy mi a lecke, ebből meg jönnek az egyesek. A verstanulás is úgy néz ki nála, hogy egyes, (elfelejtette megtanulni) másnap ötös. Tehát ha egy gyerek normálisan felírja a leckét és leül megtanulni, hatodikban elég egy-másfél óra tanulásra. Hétfőn-pénteken elmegy ötre edzésre, szerdán-csütörtökön pedig velem jön edzésre negyed hétre. Emellett van ideje tévézni, a hobbijával foglalkozni, este pedig kb. 9-ig tévézhet, utána söprés zuhanyozni, aludni. Fél tíz körül fekszik le, és ha valaki úgy gondolja, hogy ez késő, megjegyezném, hogy hiába fekszik le előbb, nem tud elaludni, mert még nem álmos.

Ezzel együtt nekem valahogy nem jön ki amit a kérdező ír: kb. kettőkor érhet haza, ha hat órája van. Utána három óra tanulás, akkor már öt óra van, ha lemegy két órára, máris hét óra, akkor nem tud hattól nyolcig tévézni. Ja, és akkor nem ebédelt, nem lazított egy fél órát sem suli után.

2012. szept. 16. 10:28
 13/21 anonim ***** válasza:
69%
Akik szerint normális, azoknak vagy nagyon sz*r gyerekkora volt, vagy beképzelt sznobok. 12 évesen félóra tanulás bőven elég volt a 4-eshez, én meg magamtól sosem vártam el többet. De ez én vagyok. A jegyek nem jelentenek semmit. De majd később mindenki rájön, hogy mennyi minden felesleges tantárgy miatt aggódott :)
2012. szept. 16. 11:08
 14/21 anonim ***** válasza:
Talán a fogalmazást nem ártana gyakorolni tévénézés helyett...
2012. szept. 16. 14:32
 15/21 anonim ***** válasza:

Ezen kicsit kiakadtam: 1-kor hazaér??? Milyen iskola az, ahonnan egy 12 éves olyankorra otthon van? Először is fél 2-ig tanulás, majd ebéd, aztán elindulhat (ha otthon eszik, akkor mondjuk 2-re hazaér).

Ha jól értelmezem, kb. 4-5-kor van vége a tanulásnak. Én vacsoráig leengedném (esetleg ha nagyon korán vacsoráznak, akkor egy kicsit utána is). A két óra tévézés hétköznap nagyon sok, ahelyett találhatna valami értelmes tevékenységet.

2012. szept. 16. 18:03
 16/21 anonim ***** válasza:
tanulásnak elég 1,5 óra max,aztán tévézés helyett lehetne értelmesebb tevékenység is
2012. szept. 16. 18:11
 17/21 wagnerur63 válasza:

Sziasztok, az én drága gyermekem tette fel ezt a kérdést,de egy két apróságot elfelejtett beleírni:

nem 3 óra csak 2 óra tanulás van ( de lehet felemelem 3-ra)-a 6-8-ig (nem kötelező tévénézés az a szabad ideje).

ezeket a " szabályokat azért hoztuk mert :

eddig elég szabadjára volt engedve aminek az eredménye az lett,hogy eljutottunk oda,hogy 12 évesen " el tanácsolták" az eddigi iskolájából,( a viselkedése miatt),több tantárgyból bukásra állt( ép csak át ment)soha nem volt" házi feladat,tanulni való, iskola után evés és utána este

8-ig " bandázott" ( az ő szavaival),a tv-ét addig nézte míg el nem "ájult" előtte,a hazudozás olyan fokán van,hogy ha kérdez már azt sem lehet elhinni,a szobája úgy néz ki mint a disznó ól( nem túlzás)ha valami nem úgy történik ahogy ő szeretné egy 4 éves hisztis óvodás szintjére megy

le,Most iskola váltás és szemlélet váltás volt ( részemről)meg próbálom helyre hozni azt amit nagyon elrontottam,hogy a gyermekem ne kallódjon el.És hála Istenek már vannak pozitív változások csak ő még erősen harcol az " új dolgok" ellen.

2012. szept. 16. 20:45
 18/21 anonim ***** válasza:
Így viszont normális...:)
2012. szept. 16. 21:02
 19/21 anonim ***** válasza:
Hát, így tényleg más. Bár szerintem a tanulást felesleges 3 órára emelned, mert többet nem fog tudni tőle, csak még jobban megutálja a tanulást. Sose szabad tanulással büntetni. Annyit tanuljon, hogy tudja az anyagot. Nálunk tavaly volt egy olyan időszak, hogy kicsit hanyagolta a kölök a tanulást, (fentebb már írtam, hogy nála az a gond, hogy állandóan elfelejti felírni a leckét, emiatt meg rendszeresen van hf. hiánya, stb.) én akkor azt csináltam,hogy amíg főztem, leült a konyhába és - ciki, nem ciki - hangosan olvastattam vele az anyagot és utána kikérdeztem. Így nem tudta azt megcsinálni, hogy órákat ült a könyv felett elvileg tanulva, gyakorlatilag viszont bambulva. Azt hiszem, most nagyon nagy kitartásra és erőre van szükséged, mert eddig nagyon szabadjára engedted a gyereket, és ez nem az ő hibája, viszont most van az utolsó esélyed helyretenni, mert ez a kiskamaszkor amúgy is nehéz, jön az ellenkezés, dac, és bizony most kezdenek egyre önállóbbak lenni. Ha viszont korábban is bandázott, nem tanult, pocsékul viselkedett, ebbe az irányba nem igazán szerencsés önállósodnia. Kellene találni valami hobbit, sportot, bármit, ahol ellenőrizhető - és pozitív - környezetben van és szívesen csinálja. Nem mondom, hogy én tökéletesen csináltam, de nálunk az a szabály, hogy kettőre haza kell érnie a suliból (ebbe belefér egy negyedóra bandázás a suli előtt az osztálytársakkal) és be kell jelentkeznie, hogy hazaért. Amúgy bárhova megy, szólnia kell, hogy elmegy, kivétel az edzések, mert azt úgyis tudom, hogy megy. Ha le akar menni, szól, telefon van nála, ha azt mondom, hazajön, akkor jön. 12 éves korára lett annyira megbízható, hogy Budapest egy részén önállóan közlekedik (metró és környéke, 4-6 villamos vonzáskörzete, Hősök tere és környéke), edzésről egyenesen hazajön illetve heti kétszer velem jön a felnőtt edzésre, a hobbija meg szombatra marad, de akkor elmegy vele az egész napja, alig van itthon. De tudom, hogy kikkel van, mit csinál, és még sosem élt vissza a bizalmammal. Viszont az első alkalommal, hogy komolyabb hazugságon kapom (apró stiklik minden gyereknél vannak, nálunk is voltak), bekeményítek. Tudnia kell a határokat, meg azt is, hogy bár önállósodik, nem korlátlan az az önállóság.
2012. szept. 16. 22:35
 20/21 anonim ***** válasza:
82%

Hohó, így egészen más a leányzó fekvése.

Kedves kérdező: alap esetben soknak tartom egy 12 évesnél a 3 óra tanulást és 2 óra szabadidőt. De ha ez igaz, amit írtak fentebb, akkor a te eseted nem az alap eset. Most te rendszabályozás alatt vagy, keményen fogják a gyeplőt, és meg is értem a dolgot. Jól teszik.

Úgyhogy ha így állnak a dolgok, nagyon is rendjén van a beosztásod. Próbálj meg egyenesbe jönni, tanulj annyit, hogy 3-as, 4-es szintet hozz, ne hazudozz otthon, ne bandázz, hanem keress valami értelmes hobbit, amit suli mellett csinálhatsz, szereted is, hasznos is. Szerintem az ellen anyukádék sem ágálnának.

De ne sírjon a pici szád. Ezt most megérdemled.

2012. szept. 16. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!