Szerintetek az normális-e hogy egy 12 éves gyereket hazajön az iskolából és 3 órát tanul de nem ez a fontos hanem ez mindössze 2 órára engedik le és 6tól-8-ig van tévézés?
Szerintem nem normális. Az én fiam is 12 éves, így van rálátásom. Ül a suliban legalább 6 órát, hazajön, lazít kicsit, kajál. Viszont utána a három óra tanulás elképesztően soknak tűnik. Az enyém ha egy órát tanul, már jó, és csak azért nem négyes-ötös tanuló, mert szétszórt kicsit, és rendszeresen nem írja fel, hogy mi a lecke, ebből meg jönnek az egyesek. A verstanulás is úgy néz ki nála, hogy egyes, (elfelejtette megtanulni) másnap ötös. Tehát ha egy gyerek normálisan felírja a leckét és leül megtanulni, hatodikban elég egy-másfél óra tanulásra. Hétfőn-pénteken elmegy ötre edzésre, szerdán-csütörtökön pedig velem jön edzésre negyed hétre. Emellett van ideje tévézni, a hobbijával foglalkozni, este pedig kb. 9-ig tévézhet, utána söprés zuhanyozni, aludni. Fél tíz körül fekszik le, és ha valaki úgy gondolja, hogy ez késő, megjegyezném, hogy hiába fekszik le előbb, nem tud elaludni, mert még nem álmos.
Ezzel együtt nekem valahogy nem jön ki amit a kérdező ír: kb. kettőkor érhet haza, ha hat órája van. Utána három óra tanulás, akkor már öt óra van, ha lemegy két órára, máris hét óra, akkor nem tud hattól nyolcig tévézni. Ja, és akkor nem ebédelt, nem lazított egy fél órát sem suli után.
Ezen kicsit kiakadtam: 1-kor hazaér??? Milyen iskola az, ahonnan egy 12 éves olyankorra otthon van? Először is fél 2-ig tanulás, majd ebéd, aztán elindulhat (ha otthon eszik, akkor mondjuk 2-re hazaér).
Ha jól értelmezem, kb. 4-5-kor van vége a tanulásnak. Én vacsoráig leengedném (esetleg ha nagyon korán vacsoráznak, akkor egy kicsit utána is). A két óra tévézés hétköznap nagyon sok, ahelyett találhatna valami értelmes tevékenységet.
Sziasztok, az én drága gyermekem tette fel ezt a kérdést,de egy két apróságot elfelejtett beleírni:
nem 3 óra csak 2 óra tanulás van ( de lehet felemelem 3-ra)-a 6-8-ig (nem kötelező tévénézés az a szabad ideje).
ezeket a " szabályokat azért hoztuk mert :
eddig elég szabadjára volt engedve aminek az eredménye az lett,hogy eljutottunk oda,hogy 12 évesen " el tanácsolták" az eddigi iskolájából,( a viselkedése miatt),több tantárgyból bukásra állt( ép csak át ment)soha nem volt" házi feladat,tanulni való, iskola után evés és utána este
8-ig " bandázott" ( az ő szavaival),a tv-ét addig nézte míg el nem "ájult" előtte,a hazudozás olyan fokán van,hogy ha kérdez már azt sem lehet elhinni,a szobája úgy néz ki mint a disznó ól( nem túlzás)ha valami nem úgy történik ahogy ő szeretné egy 4 éves hisztis óvodás szintjére megy
le,Most iskola váltás és szemlélet váltás volt ( részemről)meg próbálom helyre hozni azt amit nagyon elrontottam,hogy a gyermekem ne kallódjon el.És hála Istenek már vannak pozitív változások csak ő még erősen harcol az " új dolgok" ellen.
Hohó, így egészen más a leányzó fekvése.
Kedves kérdező: alap esetben soknak tartom egy 12 évesnél a 3 óra tanulást és 2 óra szabadidőt. De ha ez igaz, amit írtak fentebb, akkor a te eseted nem az alap eset. Most te rendszabályozás alatt vagy, keményen fogják a gyeplőt, és meg is értem a dolgot. Jól teszik.
Úgyhogy ha így állnak a dolgok, nagyon is rendjén van a beosztásod. Próbálj meg egyenesbe jönni, tanulj annyit, hogy 3-as, 4-es szintet hozz, ne hazudozz otthon, ne bandázz, hanem keress valami értelmes hobbit, amit suli mellett csinálhatsz, szereted is, hasznos is. Szerintem az ellen anyukádék sem ágálnának.
De ne sírjon a pici szád. Ezt most megérdemled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!