Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mikor jobb, ha hazudnak nekünk?

Brain Storming kérdése:

Mikor jobb, ha hazudnak nekünk?

Figyelt kérdés
Másként: mikor jobb, ha nem őszinték velünk szemben?

2012. szept. 8. 12:16
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Pietrosol

A kérdésem változatlan: milyen közösség tagja vagy?

2012. szept. 8. 18:23
 12/19 Pietrosol ***** válasza:
Rendkívül speciális!A neve baráti társaság!
2012. szept. 8. 18:47
 13/19 anonim ***** válasza:
pedig az emberi kapcsolatokat a hazugság tartja össze,ha mindenki mindig igazat mondana abból káosz lenne.
2012. szept. 8. 19:10
 14/19 A kérdező kommentje:

Pietrosol

Akkor ezek szerint te nem tudsz ennek a kérdésnek a megválaszolásában érdemben közreműködni.

2012. szept. 9. 07:03
 15/19 A kérdező kommentje:

Akkor itt egy gondolat, v tipp, ami megválaszolhatja a kérdést:

Pl. amikor meglepetést akarnak okozni nekünk. És itt természetesen kellemes meglepetésre gondolok. Ez lehet akár egy meglepetés buli, vagy egy későbbre tartogatott ajándék lelepleződésének az elkerülése.

Vannak olyan szituációk, amik akkor "ütősek", ha meglepetésként érnek minket; amikor kiderül, h van bennük valami olyan plusz, aminek nagyon örülünk, ami dédelgetett álmunk volt, stb. Persze az ilyen dolgok akkor is örömet okoznak, ha az illető, akinek meglepetést okoznak, egyébként tud a leendő meglepetésről. Persze, ki mennyire türelmes: van olyan, aki nem képes kivárni egy adott alkalom eljövetelét, és ha megneszeli, h amit kapni fog, az már vhol megvan, csak el van rejtve, mindenáron meg akarja keresni, v kierőszakolja, h odaadják neki. Felteszem mindenkinek volt már ilyen élménye.

Az is tény, h valaki alapból nem szereti a meglepetéseket, a kellemeseket sem. (Én ismerek olyat, aki epekedett volna egy meglepetés szülinapi buliért, de olyan típus volt, h képes lett volna nem elmenni rá.)

Szóval a meglepetések időzítése érdekében, ahol ez az egyik legfontosabb elem, - vagyis, h az illető ne tudjon a meglepetésről az utolsó pillanatig - sztem jobb, ha hazudnak nekünk, mivel a mi érdekünkben teszik. Sőt, úgy vélem h ha vki rájön egy neki szóló meglepetés tervezésébe, az egyik legnagyobb tapintatlanság azt leleplezni - ilyen esetben még azt is el kell játszani, h nem tudunk semmiről, még akkor is, ha esetleg pontosan látjuk a dolgok menetét. Ezen felül illik meglepődni, meglepettséget mutatni, és utólag sem elmondani, h végig tudtunk mindenről. (Igaz, ezzel mi okoznánk meglepetést a meglepetés szervezőinek - ámde kellemetlent.)

Szóval, sztem ez olyan eset, amikor jobb, ha hazudnak nekünk. És nem ez az egyetlen eset.

2012. szept. 9. 07:18
 16/19 Pietrosol ***** válasza:

Érdekes következtetést vontál le a válaszomból!

Azt gondolom,hogy te nem is a véleményekre voltál kíváncsi,csupán önigazolást keresel a hazugság létjogosultságára!

Egyébként,ha végiggondolod a kérdésedre három rövid válasz létezik:soha,alkalmanként és bármikor!

Én az elsőt élem,hogy ezt te nem fogadod el,szíved joga!Viszont a félreértések elkerülése végett ki kellet volna írnod,hogy olyanok ne válaszoljanak akik nem hisznek a hazugságban!

2012. szept. 9. 13:45
 17/19 anonim ***** válasza:
pedig pietrosol nincs igazad
2012. szept. 9. 19:49
 18/19 Pietrosol ***** válasza:

ma 19:49!

Minden embernek szíve-joga a választás,hogy léthazugságrendszert épít-e maga köré vagy az egyenes utat választja!

De leírhatnád,hogy mire gondolsz,mert ezekből a rövid mondatokból nem ismerem meg,hogy miben élsz!

2012. szept. 9. 19:59
 19/19 anonim ***** válasza:

Én szerintem az a fontos húgy másoknak örömet okozzunk,akár hazugság árán is.

Én csak az öncélú és másoknak ártó hazugságot ítélem el.

2012. szept. 10. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!