Ti alapból mindenkinek megadjátok a tiszteletet? Miért?
É nem nagyon tisztelek senkit. Én úgy tartom hogy mindenkinek ki kell érdemelnie a tiszteletet a tetteivel, viselkedésével. De e mellett én nagyon toleráns vagyok.
A kérdés lényege az lenne, hogy nem értem hogy lehet valakinek megadni alapból a tiszteletet, vagy például azt mondják a tanárainkat, időseket tisztelni kell, de ha épp az a tanár vagy idős egy bunkó?
Ti mit gondoltok erről?
Pl. egy 16 éves tinédzser a saját maga minimális élettapasztalatával hogyan akarja eldönteni, hogy egy idős ember a maga 70 éves élettapasztalatával és bölcsességével megérdemli-e a tiszteletet?
Persze, aki nem érdemli meg, azt nem kell tisztelni csak a kora miatt, de én alapból mindenkinek megadom a tisztelet.
Így kijelenteni, hogy "én nem nagyon tisztelek senkit" inkább a kérdezőt jellemzi.
Igen, mindenkinek megadom a tiszteletet. Mert mindenki a saját életét élte, és nem biztos, hogy én az ő cipőjében jobban tudtam volna csinálni. Így nem vagyok rá feljogosítva, hogy ne adjam meg neki. Ezt a tiszteletet elveszítheti a tetteivel.
Elég gyermeteg felfogásra vall a gondolatmeneted, kedves kérdező..
Kifejtenéd, azt hogy engem jellemez? Én nem sértődök meg rajta vagy ilyesmi, csak érdekel.
Egyébkánt attól hogy valakinek nagyobb az élettapasztalata vagy az IQ-ja még nem feltétlen lesz tiszteletreméltó és bölcs.
A felfogásom sajnos nem túl gyermeki, talán tapasztalatlan.
Engem az érdekelne hogy ti miért adjátok meg másoknak a tiszteletet? Vagy nektek mit jelent ez?
Én alapból a legkedvesebb, normálisan viselkedők közé tartozok, tehát ne értsetek félre. Nem az a beszólogatós kőbunkó vagyok, csak szimplán én nem érzek valaki iránt csak úgy tiszteletet.
Köss belém.:)
Le tudnád nekem írni mi a különbség? Bevallom én nem tudom.
Nagyon egyszerű. Azért adok neki tiszteletet, mert EMBER. Teljesen mindegy, hogyan viselkedik velem, akkor is az. Az nem az én bajom, hogy ő bunkó, azt viszont már a sajátomnak tartanám, ha én is az lennék vele szemben.
Egyébként sokszor azt veszem észre, hogyha így viselkedek ilyen emberekkel szemben, akkor "megszelídülnek", és képessé válnak a normális(abb) kommunikációra.
Én igyekszem mindenkinek megadni a kellő tiszteletet mindig.
A vadidegenekkel szemben is tisztelettudóan bánok, de elég hamar el tudom dönteni, hogy megérdemli-e valaki, hogy továbbra is az maradjak vele, vagy csak egy idióta bunkó paraszt, akire kár az időt és "energiát" pazarolni.
Abban is van igazság, hogy a tiszteletet ki kell érdemelni, de azért mindenkivel szemben egy bizonyos fokkal kell indítani szerintem. Onnan mehet följebb és lejjebb is még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!