Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ti alapból mindenkinek megadjá...

Ti alapból mindenkinek megadjátok a tiszteletet? Miért?

Figyelt kérdés

É nem nagyon tisztelek senkit. Én úgy tartom hogy mindenkinek ki kell érdemelnie a tiszteletet a tetteivel, viselkedésével. De e mellett én nagyon toleráns vagyok.

A kérdés lényege az lenne, hogy nem értem hogy lehet valakinek megadni alapból a tiszteletet, vagy például azt mondják a tanárainkat, időseket tisztelni kell, de ha épp az a tanár vagy idős egy bunkó?

Ti mit gondoltok erről?

2012. szept. 1. 22:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Pl. egy 16 éves tinédzser a saját maga minimális élettapasztalatával hogyan akarja eldönteni, hogy egy idős ember a maga 70 éves élettapasztalatával és bölcsességével megérdemli-e a tiszteletet?

Persze, aki nem érdemli meg, azt nem kell tisztelni csak a kora miatt, de én alapból mindenkinek megadom a tisztelet.

Így kijelenteni, hogy "én nem nagyon tisztelek senkit" inkább a kérdezőt jellemzi.

2012. szept. 1. 23:24
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mindenkinek megadom a tiszteletet. Mert mindenki a saját életét élte, és nem biztos, hogy én az ő cipőjében jobban tudtam volna csinálni. Így nem vagyok rá feljogosítva, hogy ne adjam meg neki. Ezt a tiszteletet elveszítheti a tetteivel.

Elég gyermeteg felfogásra vall a gondolatmeneted, kedves kérdező..

2012. szept. 2. 00:34
 3/10 A kérdező kommentje:

Kifejtenéd, azt hogy engem jellemez? Én nem sértődök meg rajta vagy ilyesmi, csak érdekel.

Egyébkánt attól hogy valakinek nagyobb az élettapasztalata vagy az IQ-ja még nem feltétlen lesz tiszteletreméltó és bölcs.

2012. szept. 2. 00:35
 4/10 A kérdező kommentje:

A felfogásom sajnos nem túl gyermeki, talán tapasztalatlan.

Engem az érdekelne hogy ti miért adjátok meg másoknak a tiszteletet? Vagy nektek mit jelent ez?

Én alapból a legkedvesebb, normálisan viselkedők közé tartozok, tehát ne értsetek félre. Nem az a beszólogatós kőbunkó vagyok, csak szimplán én nem érzek valaki iránt csak úgy tiszteletet.

2012. szept. 2. 00:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem gyermeki, gyermeteg. Ebben a tapasztalatlanság is benne van bőven. Hogy miért adom meg a tiszteletet idegeneknek, azt pedig leírtam. Megadni a tiszteletet, és tisztelni valakit nem ugyanaz.
2012. szept. 2. 00:41
 6/10 A kérdező kommentje:

Köss belém.:)

Le tudnád nekem írni mi a különbség? Bevallom én nem tudom.

2012. szept. 2. 00:45
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű. Azért adok neki tiszteletet, mert EMBER. Teljesen mindegy, hogyan viselkedik velem, akkor is az. Az nem az én bajom, hogy ő bunkó, azt viszont már a sajátomnak tartanám, ha én is az lennék vele szemben.

Egyébként sokszor azt veszem észre, hogyha így viselkedek ilyen emberekkel szemben, akkor "megszelídülnek", és képessé válnak a normális(abb) kommunikációra.

2012. szept. 2. 00:48
 8/10 anonim ***** válasza:

Én igyekszem mindenkinek megadni a kellő tiszteletet mindig.

A vadidegenekkel szemben is tisztelettudóan bánok, de elég hamar el tudom dönteni, hogy megérdemli-e valaki, hogy továbbra is az maradjak vele, vagy csak egy idióta bunkó paraszt, akire kár az időt és "energiát" pazarolni.

Abban is van igazság, hogy a tiszteletet ki kell érdemelni, de azért mindenkivel szemben egy bizonyos fokkal kell indítani szerintem. Onnan mehet följebb és lejjebb is még.

2012. szept. 2. 01:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Nálam a tiszteletadás mindössze annyit jelent, hogy nem teszek olyat a másikkal, ami rosszul esne, ha a másik tenné velem.
2012. szept. 2. 01:48
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha valaki nekem megadja, annak én is.
2012. szept. 2. 02:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!