Szerintetek hogyan köszönjek a szomszédomnak?
A Jó napot a legideálisabb köszönés!
Felnőttél, nem csókolomozhatsz, ma már nem is divat.
Hogyan?
Szépek a tehenei szomszéd!
Anyád mit szól bele kinek hogy köszöngetsz. Én 23 vagyok MÉG MINDIG MINDEN szomszédnak csókolommal köszönök. Szinte mindegyik azóta ismer mióta élek. A saját anyám is úgy köszön a régi szomszédainak, hogy csókolom xy néni.
No, isten veled! :P
Ha még otthon laknék, gondolkodás nélkül csókolommal köszönnék, hiszen a fél lépcsőház kis korom óta ismer. Így viszont, hogy félévente néhány napot töltök ott, azt hiszem, semmi rossz nincs egy kis távolságtartásban, hiszen évek óta jóformán egy mondatot nem váltottam velük. Így a csókolom leredukálódott jó napotozásra, pár ember kivételével, akikkel anyum tényleg jóban van, és akikkel elég jól ismerjük egymást, legfeljebb még nekik megy a csókolom - panelház termézetesen.
A faluban viszont, ahol tényleg mindenki ismer, egyértelműen csókolom, hiszen van egy rakás ember, akiket életemben párszor láttam, de ki tudja hányad ági rokon keresztanyjának a valakije... szóval falu, lényeg, hogy mindenki ismer mindenkit :P
Ismerem a problémát...
Egy felnőtt, ha veszi a lapot, hogy a kisgyerek, akit ismer, már nem gyerek, akkor vagy felkínálja neki a tegeződést, vagy szépen elkezdi magázni (ha férfi, és ifjú hölygről van szó, akkor csókolomozni).
Ha idős néni, aki a nagymamád lehetne, az más, ő nyugodtan tegezzen, te meg nyugodtan csókolom x nénizheted, ez kedves. Ha nagyon idős bácsi, az is OK.
De ha nem idős, mondjuk csak a szüleid korosztálya, 50-es, és ő nem vette a lapot, és továbbra is tegez, az részéről nem valami udvarias... Egy 50 éves pasi nem tegezhet egyoldalóan egy huszonéves nőt. Ebben az esetben "Jó napot kívánok" (és hangsúlyozom, KÍVÁNOK, mert a síma "Jó napot" minden esetben udvariatlan).
Ebben az esetben szerintem is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!