Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Szerintetek illik így vendéget...

Szerintetek illik így vendéget fogadni?

Figyelt kérdés

Egyik rokonom meghívott bennünket vendégségbe hozzájuk. Amikor ott voltunk mindenki csinálta a megszokott dolgát. Az egyik takarított, a másik elment a dolgára, a harmadik tanult. Mi meghívottak csak ültünk az asztalnál és egymással beszélgettünk, mint otthon.

Szerintem vendégfogadáskor, főleg, ha ők hívnak úgy illett volna viselkedni,hogy mindenki oda ül beszégetni. Legolábbis én így szoktam, még váratlan vendég esetén se mennék ki mosogatni.

2012. aug. 29. 13:36
 1/4 intrepid ***** válasza:
Igazad van, ez elég érdekes vendéglátás, legalább aki meghívott, az ottmaradhatott volna szórakoztatni benneteket. Nem tartom nagy hibának, egyszerű figyelmetlenség.
2012. aug. 29. 13:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem illik. Bár attól is függ, milyen rokoni kapcsolatról van szó. Én pl. tesóméknál nem vároem el, hogy az asztalnál ülve szórakoztassanak egész délután. Sógor szunyál, gyerekek őrjöngenek, mi meg tesómmal mosogatunk. De egy távolabbi rokonnál, én is furcsállanám, ha legalább egy valaki nem maradna ott velünk beszélgetni. Minek hívtak meg, ha nem akarnak velünk foglalkozni?
2012. aug. 29. 14:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszolóval egyetértek.

1.Rokoni kapcsolattól is függ a dolog,

2.de kiegészíteném még hogy a találkozások mértékétől is függ.Én pl 1.a ha megyek nővéreimhez beszélgetünk egy kicsit de mindenki csinál azt amit akar,néha pedig mi is besegítünk a munkába.Velük napi-heti szinten tartom a kapcsolatot.

2.De pl.olyan rokon8nővér,bátty,unotestvér stb)/ismerős akivel nagyon ritkán találkozok attól azért elvárhatja az ember hogy vele foglalkozzon.

2012. aug. 29. 14:41
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Unkotestvéri a rokonság, nagyobb ünnepeken (karácsony, húsvét) szoktunk csak találkozni, akkor se mindig.

Nekem nem esett jól a viselkedésük

2012. aug. 31. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!